Aktywne Wpisy

Polejmnie +310
Joanna Steinmann, polka. Przewoziła migrantów z Polski do Niemiec.
Jej syna skatowała na śmierć w parku grupa migrantów.
Poniżej zdjęcie Pani Joanny , a w komentarzu kolejne już po zdarzeniu.
Podobno dobro wraca,. Widocznie to co Pani Joanna robiła nie było dobre.
https://www.nius.de/articles/stark-fuer-ihren-toten-sohn-deutschlands-tapferste-mutter/ad93990a-db36-4e86-8851-3a42a1e4120b
Jej syna skatowała na śmierć w parku grupa migrantów.
Poniżej zdjęcie Pani Joanny , a w komentarzu kolejne już po zdarzeniu.
Podobno dobro wraca,. Widocznie to co Pani Joanna robiła nie było dobre.
https://www.nius.de/articles/stark-fuer-ihren-toten-sohn-deutschlands-tapferste-mutter/ad93990a-db36-4e86-8851-3a42a1e4120b
źródło: 20240628_164459
Pobierz
olya +40
10 lat temu można byłoby mnie nazwać lewaczką. Dziś moje poglądy polityczne i moja tolerancja nabrały obrotu o 180 stopni. Dojrzałam? Nie, ale nabrałam pewnego życiowego doświadczenia. Stałam się dużo bardziej konserwatywna w kwestiach LGBT, uchodźców oraz socjalu. Aktualnie doświadczyłam na swojej skórze paskudna, socjalną politykę Niemiec, która tłamsi tych uczciwie pracujących wspierając leniwych. W aktualnej spółdzielni mieszkaniowej mamy mieszkanie od 8 lat. Złożyliśmy wniosek o zmianę mieszkania, bo na 4 osoby

Jak wyglada ilość chętnych na mida? Generalnie siedzę w java, selenium, rest assured i wlatuje nauka ci/cd żeby wypadać lepiej w oczach potencjalnych pracodawców bo obecnie moja firma nie za bardzo jest w stanie mi zapewnić rozwój a cóż… lata lecą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Klasyczek - najlepsi wymiatacze oraz ponadprzeciętni nie mają się czego bać i spokojnie mogą negocjować 120-130zl/h B2B (tacy początkujący
Tylko jak w ogóle pokazać, że jest się faktycznie dobrym, kiedy cv nie zostało nawet otwarte?
Niestety wszystko czego nauczyłem się w obecnej firmie, uczyłem się tak naprawdę w domu po godzinach bo w firmie w której jestem jest trójka testerów z czego tylko ja chciałem iść dalej i tworzyć automaty a nie przeklikiwać nowe ficzery, no i jestem na takim etapie, że
@toord: Nie da się. Przy tej ilości kandydatów trzeba mieć zwyczajnie farta że ktoś otworzy twoje CV.
No nic, pozostało się kształcić, że jak cefałka zostanie otwarta to żeby chociaż szczeny opadały i zeby zjadać pozostałych skillami.
Anyway, dzięki za odzew ^^
@toord: za granicą możesz dorwać kontrakt bez pośrednika nawet 40-50k, ale szczerze mówiąc nie znam się w tym temacie. Na pewno masz 3x większą konkurencję, bo wszelkie hindusy i inne curry-cele, europejczycy, ukraińcy, ruscy też chcą dorwać zdalniaka. DO tego dochodzi inna kultura, tam na pewno będzie musiał pokazać dyplom wyższej uczelni i jakieś certyfikaty albo kilka lat klepać do
No nic, pozostało dalej kuć i próbować bo samo nic nie wleci nowego ¯\(ツ)/¯