Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy zauważyliście, ale zapowiadana ukraińska wiosenna ofensywa została przemianowana na letnią ofensywę. No chyba że zaliczamy wiosenną jako nieudaną a w lecie ruszy kolejna. No jak kto woli.
#ukraina
  • 10
  • Odpowiedz
  • 1
Sprzęt zachodni tez da sie zniszczyć!

@WykopekMichal33: Szkoda że większość wykopków to zrozumiała dopiero po tym gdy został zniszczony a nie wtedy gdy miesiącami się podniecali jaki to super niezniszczalny sprzęt.
  • Odpowiedz
  • 6
Pod koniec lata będą mówić o jesiennej :D

@neurotiCat: Nie chce kopać leżącego ale ta obecna ofensywa była zapowiadana od zimy. Pamiętam jak na lewo i prawo czytałem jak to Ukraina przejdzie do ofensywy w zimie i wytnie w pień zamarzających Rosjan dzięki przewadze technologicznej jak termowizja xD. Tymczasem Ukraińska ofensywa zapowiadana od ponad pół roku się zatrzymała po 3 dniach a po dwóch tygodniach mówi się że została wstrzymana xD
  • Odpowiedz
  • 3
ciekawe kiedy będzie rosyjska niezapowiadana kontrofensywa.

@killzone: To chyba będzie kontrofensywa odpowiadająca na kontrofensywę ukrainy która była odpowiedzią na kontrofensywę Rosji która sama była odpowiedzią na ukraińską kontrofensywę. Trochę to skomplikowane. Ja już nie wiem kto tutaj kogo kontruje. Nie wiem kto jest w ofensywie a kto w defensywie. Bo patrząc na informacje to obie strony prowadzą kontrofensywę będąc jednocześnie w defensywie. Jedyne co wiem na 100% to to że Rosja
  • Odpowiedz
A od 460 dni ma braki żołnierzy, sprzętu i amunicji

@Koniasz: i części, CZĘŚCI zapasowych do techniki lotniczej. Zresztą wydaje mi się że obie strony konfliktu powinny zapowiadać kontrofensywy bo inaczej się nie liczy i trzeba wracać na poprzednie pozycje.
  • Odpowiedz