Aktywne Wpisy
ziuaxa +103
Pomysł: po maturze 9 miesięcy szkolenia wojskowego obowiązkowego dla wszystkich
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
Dziś było wystąpienie prezydenta Putina dotyczące ukraińskiej kontrofensywy. Całego wystąpienia nie widziałem, natomiast czytałem omówienie. O ile można się zgodzić z oceną Putina na temat braku sukcesów kontrofensywy, to jego stwierdzenie, że dodatkowa mobilizacja nie będzie potrzebna, jest moim zdaniem chybiona. Rosja będzie potrzebowała dużo większej armii by wygrać wojnę, a innego wyjścia niż zwycięstwo Putin nie ma i chyba o tym wie.
#ukraina
@joazaxa: jak ostatnio mówili że mobilizacji nie będzie to ją zrobili. Niedługo znowu zrobią.
@joazaxa: trochę #!$%@?łeś
@joazaxa: To jednak jest znamiennie że piszesz "rezydent P{utin" i "Rosjanie", ale "Żełenski" i "ukry". Hm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pogromca_krasnali: Tak ani razu nie napisałem. Z reguły piszę też Żeleński, a nie Żełeński.
@pogromca_krasnali: Przecież nic nie pisałem o Polakach. To Polacy byli ofiarą nazistowskiego ludobójstwa, a ukry jednymi ze sprawców.
@joazaxa: Miałem na myśli ludobójstwo Ukraińców w Donbasie - pomiędzy latami 2014 a 2022 Rosjanie zabili co najmniej 14 tysięcy osób.
Ale to mile, że nie kryjesz się ze swoimi prorosyjskimi sympatiami. Rozumiem, że w razie wojny polsko-rosyjskiej też będziesz wierzył RT, a nie łze-TVP?
@joazaxa: No nie wiem, nie wiem. Wiesz, gdybyś miał neutralny stosunek do wojny to raczej:
- pisałbyś albo "prezydent Putin" i "prezydent Żeleński", a nie "prezydent Putin" i "Żeleński"
- pisałbyś "Rosjanie" i "Ukraińcy", a nie "Rosjanie"