Aktywne Wpisy
5rapol5 +1410
#sejm #tvpis czego pisowi nie wybacze? tego, że jakby moi dziadkowie lat 80 umarliby w najbliższym czasie (oby nie!) to ostatnie lata wspomnień z nimi byłoby związane z tym, że co wizytę próbują mnie ciągnąć za język za kim jestem i czemu wszystko inne niż pis to największe zło. kiedyś wpadałem do nich bez powodu w odwiedziny, teraz złapałem się nad tym, że średnio chce mi się do nich jeździć. wydoili starszych
piururo +191
Pamiętam jak w 2015 pis wygrał wybory na antyemigranckiej fali, bo był kwik, że PO przyjmie 5000 imigrantów. Pamiętam jak wykopki szalały, że nas muslimy zalejo więc czeba jak nie na korwina to na pis.
Od tamtej pory PiSs zwiększył dziesięciokrotnie roczną ilość zezwoleń na pracę wydawanych dla cudzoziemców.
#polityka #pis #po #sejm #bekazpisu #neuropa
Od tamtej pory PiSs zwiększył dziesięciokrotnie roczną ilość zezwoleń na pracę wydawanych dla cudzoziemców.
#polityka #pis #po #sejm #bekazpisu #neuropa
Dwa lata temu zakupiłem trochę akcji Stellantis przez Revolut i właśnie dziś sobie przypomniałem, że je sprzedałem w styczniu 2022, więc wypadałoby zapłacić podatek za rok 2022. Hmm do kiedy to trzeba zapłacić? O k...a.
Zanim bym ogarnął jak to przeliczyć, wyliczyć itd. to pewnie bym się do północy nie wyrobił.
Ale na szybkości, dzięki kalkulatorowi, pyk, pyk jako tako i fajrant i problem z głowy :)