Wpis z mikrobloga

#wroclaw

Wyjeżdżam na weekend i mam dwa pytania

1. Gdzie najwygodniej zaprkowac auto przyjeżdżając do zoo? z tego to czytam zoo samo w sobie nie ma parkingu.

2. Gdzie najlepiej zaparkowac auto żeby w miarę dobrą bazę do startu na zwiedzanie miasta ?

dzięki za info ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 15
  • Odpowiedz
@wit_kacyk: Nie wiem gdzie bedziesz spal i kiedy planujesz zwiedzac zoo, ale w dlugi weekend od 9 juz jest #!$%@? w okolicach. Zwlaszcz ze zoo, to zaraz obok ogrod japonski, hala ludowa i pergola z fontanna. Bezposrednio te miejscowki znajduja sie obok siebie, na duzej wyspie, na ktora od miasta prowadza 2 mosty. No obu zazwyczaj jest #!$%@? w dlugie wolne dni, bo kazdy turysta cisnie na ww. miejscowki.
Pic rel
PurpleHaze - @wit_kacyk: Nie wiem gdzie bedziesz spal i kiedy planujesz zwiedzac zoo,...

źródło: image_2023-04-28_061252999

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze dzięki za garść info. nocujemy w Oławie i z tamtej strony będę prowadzić atak szczytowy ( ͡º ͜ʖ͡º) chce kupić sobie i różowej 72 godzinny bilet, a czy może kojarzysz czy dla 3 latka też trzeba kupować jakieś "bilety za zlotowke" czy młody nic nie potrzebuje. w necie znalazłem sprzeczne info.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@wit_kacyk: legancką mapkę kolega zrobił, możesz ewentualnie na terenie politechniki wrocławskiej szukać miejsca, choć będzie pewnie ciężko.
Najważniejsze, żebyś nie przekraczał autem mostu zwierzynieckiego, tam mogą tworzyć się duże korki.
A ogółem to chyba bym polecił po prostu znaleźć park+ride, kupić dzienny i rozkoszować się tramwajami, może któryś akurat się wykolei. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wit_kacyk: Jezu nie posłuchaj się przypadkiem najbardziej plusowanego komentarza, żeby parkować jak najbliżej zoo xDDD Wyjmie Ci to 3h z życia i mnóstwo nerwów. W majówkę do zoo korek będzie zaczynał na Traugutta 5km od zoo.
Każdy miejscowy wie, żeby w takie dni do zoo wchodzić drugim praktycznie nikomu nieznanym wejściem od niebieskiej kładki z tyłu zoo, a przed kładką parkować auto gdziekolwiek tam. Wlasnie to miejsce pokazał @PurpleHaze na swojej
  • Odpowiedz
  • 2
@Beszczebelny @PurpleHaze wczoraj i dziś zaparkowałem tam gdzie polecaliście (polibuda) miejscowa super. O 9 rano z kładki prosto do afrykarium i juz ogarniete Właśnie stoję w kolejce po kawkę i patrze na ludzi w kolejce do afrykarium. masakra ( ͡º ͜ʖ͡º) dzięki chłopaki!
  • Odpowiedz