Aktywne Wpisy
kornel-mir +82
#przegryw Dzisiaj u klientki zjadłem obiad. Zapytała czy moja żona też tak gotuje? Odparłem ,że wcale tego nie robi bo jej nie mam. Ona na to jak to możliwe ,że nie mam żony. Że taki przystojny i rozgarnięty ,zapytała czy jestem gejem? XD Pomyślałem ,że gdyby wiedziała co mam w głowie to by nie zadawała głupich pytańXD Ogólnie propsowala mnie potem co chwilęXD Taka Grażyna po 40. Ale to nawet
placebo_ +174
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
Zainstalowałem najnowszą wersję PrusaSicer i omyłkowo wywaliłem stare ustawienia ale to żaden problem bo testowe druki lecą jak błyskawica bez zająknięcia idealnie.
Drukuję "na co dzień" małe części do modeli i tu pojawia się pewne zjawisko przy cięciu modeli. Slicer robi maaaasę takich "mikro ekstruzji" przez co teraz na przeciętny wydruk mam 100x więcej retrakcji niż wcześniej. Chodzi o takie bardzo małe kawałki w modelu, których brak nie zrobiłby absolutnie żadnej różnicy a też przyspieszyłoby to na pewno sam druk. Przy wcześniejszych ustawieniach jakoś tego nie miałem a teraz jest to zauważalne i trochę 'irytujące'.
PrusaSlicer 2.5.0
Drukarka "pierwszy" Ender 3 po wielu modyfikacjach w tym wydrukowany mod direct-drive.
Od przeszło 2 lat na tak zmodyfikowanej drukarce po prostu włączam i drukuje od strzała bez żadnych problemów i tylko z PLA jbc.
Chodzi mi o wiele modeli, gdzie takie mikro-kawałki teraz występują przy cięciu a nie tylko w jednym. Ktoś wie jak zredukować albo pozbyć się takich małych odcinków jak na fotce? Ilość obrysów nie robi różnicy jbc.
#druk3d #ender3 #prusa
Detect thin wall to nie jest.
Podobnie irytujący jest jeszcze ruch przy retrakcie "odjazd spiralką" zamiast wprost do góry - w efekcie (widoczne gdy zaznaczysz sobie "travel" na granatowy w podlądzie) w modelu jest pierdylion ruchów zbędnych a trwających sporo...