Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie przyjęcie systemu Windows 11 na Wykopie. Osobiście bardziej podoba mi się Windows 11 (nie licząc menu Start).
W końcu w menadżerze zadań można wyszukiwać procesy, no i w końcu doszły karty do Menadżera Plików.
Niestety żaden z moich laptopów aktualizacji nie dostał, choć zawstydziłyby nie jeden dostępny w sklepie.

#windows #microsoft #ankietazdupy #komputery #systemyoperacyjne
Korda - Ciekawi mnie przyjęcie systemu Windows 11 na Wykopie. Osobiście bardziej podo...

źródło: Zrzut ekranu 2023-04-02 215736

Pobierz

Jaki system wybrałeś i dlaczego?

• Windows 10 (bo bardziej mi odpowiada) 37.5% (18)
  • Windows 10 (bo nie dostałem aktualizacji) 18.8% (9)
  • Windows 11 (bo bardziej mi odpowiada) 43.8% (21)

Oddanych głosów: 48

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Korda Mam komputer z procesorem Intel core i5 7400 i pokazuje mi się, że mam za słaby procesor na Windowsa 11. Jakoś nie przeszkadza mi ten fakt. Win 10 też jest dobry (przynajmniej w tej chwili). Pamiętam, że jak wyszła 10 od razu też jej nie miałem. Wtedy bardziej wolałem Win 7.
  • Odpowiedz
@Korda: Od dwóch latach siedzę na Win 11 a w pracy niestety muszę na 10. Wszystko co wymieniłeś sprawia że wolę 11… tzn o wiele bardziej wolę macOS od dzieł Microsoftu no ale cóż xD
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion: Sam na macOS na codzień siedzę, ale postanowiłem zainstalować przez Boot Camp na oddzielnej partycji, by się pobawić. Niestety na ROG GL552VW nie mogę go oficjalnie zainstalować, ale zastanawiam się czy nie wymusić, choć martwię się czy nie będzie na nim gorzej, a mam tam dużo rzeczy.
  • Odpowiedz
@Korda: Widnows 10 używam tak naprawdę z dwóch względów - nie dostałem akutalizacji (nie spełniam wymagań) i dlatego, że 10-tka jest bardziej uniwersalna, czyli jest tutaj większy luz jeśli chodzi o dostosowanie pod własne upodobania. Oprócz tego 10-tka nie zerwała aż tak bardzo z kompatybilnością wsteczną. Mam wrażenie, że jest to pogodzenie całej historii rozwoju Windows z teraxniejszymi wymaganiami oraz z poszanowaniem starych i nowych zasad oraz technologii. Możesz uzywać
  • Odpowiedz