Wpis z mikrobloga

• 0
@EndThis: tak samo jak przy wprowadzaniu maszyn w rewolucji industrialnej. My juz powoli planujemy w biznesie foto skrocic czas oczekiwania z 6 miesiecy na zdjęcia do 30 minut po weselu, na razie testujemy - to dopiero będzie hekatomba jak sie okaże, że koszt fotek to przyjazd na sesje i puszczenie przez dwa programy
  • Odpowiedz
@Rabusek: Widzisz i tu gubisz się w swojej wyobraźni. Po co ktoś miałby tobie płacić za zdjęcia skoro sam je zrobi, poprosi Ai o obórkę taką jaka mu się podoba i zapłaci za to kilka dolców firmie dostarczającej sieć neuronową. To przez bardzo krótki czas będzie wyglądało Klient - Fotograf - Twórca Ai. Bardzo szybko zostaniesz usunięty z tego cyklu.
  • Odpowiedz
  • 1
@EndThis: No tak, to zmienie branżę, albo zostane AI prompt engineerem (dopoki AI nie będzie tego robić)

ja tam jestem za tym żeby w tym momencie wykorzystywać maksymalnie potencjał i się rozwijać, a nie udawać, że tego nie ma. Obrobka zdjec w 30min z calego slubu vs pol roku to jedna z takich rzeczy. Rynek foto lada moment zniknie, tak jak sam napisales, tak czy siak
  • Odpowiedz
@Rabusek: Masz rację ja po prostu też ostatnio mocno się dziwie że nikt nie widzi co się dzieje? Mówią że Ai wspomoże nas w pracy ale dobrze wiadomo że na tym się nie skończy. Coraz większa część pracy będzie odwalana przez sztuczną inteligencje aż człowiek przestanie być potrzebny. Każdy ma to w dupie, czy na wykopie czy w realu, wyśmiewają to wszystko albo kompletnie przechodzą obok. Może za dużo naczytałem się
  • Odpowiedz
  • 1
nikt nie widzi co się dzieje?

@EndThis: wszyscy są zmęczeni tymi ostatnimi 3 latami, dziwisz się? Albo pójdziesz z prądem, albo zostaniesz z tyłu z dochodem podstawowym, taka prawda
  • Odpowiedz
@Rabusek: Po prostu czuje się jak szaleniec co krzyczy o końcu świata, jakbym to wyolbrzymiał ale przecież to wszystko jest realna technologia. Gdyby ktoś kilka lat temu powiedział że będzie można po prostu napisać prompt, normalnie w naszym ludzkim języku i komputer to "zrozumie" a potem z tego wygeneruje fotografie, kod w pythonie i rzeczy o których jeszcze nawet nie mamy pojęcia że będzie w stanie zrobić to... przecież każdy by
  • Odpowiedz