Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem jak można być fanem Polskiej zimy, o ile nie mieszka się na obszarach górskich. Od późnego października do końca marca zima to szara sraka z obrzydliwymi wahaniami temperatury (tak aby człowiek nie wiedział co ubrać) i notorycznym silnym wiatrem. Grudzień biało a potem wracamy do sraki.

Do tego wszelkie atrakcje dziejące się na zewnątrz (festiwale, koncerty, imprezy itd) są wygaszane na prawie pół roku. Może dlatego największymi fanami zimy są piwniczaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

##!$%@? ##!$%@? #pogoda #polska
L3gion - Nie rozumiem jak można być fanem Polskiej zimy, o ile nie mieszka się na obs...

źródło: mlxwpgfko6b71

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
@Zeit: Plus jeden. Ja w listopadzie Sycylia i w styczniu Paphos i potwierdzam w 101% te słowa. Mało tego… dodam, ze będąc również w listopadzie na pare dni w Tromso na zorzy polarnej była prawdziwe mroźna i sucha zima, której nie ma w Polsce i było to również przyjemne i energetyzujące doznanie, a jak wysiadłem z samolotu to ludzie mówili, ze wolą wrócić za koło podbiegunowe, bo cieplej, lecz nic
  • Odpowiedz
@L3gion: jak nienawidzilem zimy tak teraz ja uwielbiam. A to dlatego, ze wlasnie przez chorobe jestem piwniczakiem z przymusu, a w zime przynajmniej nie szkoda siedziec w domu 24h xD
  • Odpowiedz