Aktywne Wpisy
Infiniti46 +61
drzewko94 +40
Przeciętna cena Aperol Spritz we Wenecji 4-6 eur (ok 18-27 pln), kawa 1-2 eur (ok 4,5-9 zł)
Przecięzna cena Aperol Spritz nad polskim morzem (patrzyłem na Hel, Jastarnię i Juratę) - wszędzie 35 pln, kawa ok 20 zł.
U nas dochodzi do tego, że w knajpie kupisz pizzę neapolitańską za 40 zł i drugie tyle za zwykłego drinka!
Skąd u nas taka absurdalna przebitka na poziomie 200 a nawet 400 procent w stosunku do krajów zachodnich jeśli chodzie szczególnie o napoje? Jeśli chodzi o jedzenie to w większości jest 1:1. Ktoś powie, że uuu za lokalizacje się płaci. Jak zatem wytłumaczyć, że w takich Włoszech w pięknej Wenecji na morzu potrafi być dwa-trzy razy taniej niż u nas?? XD
Śmiałem się z tego, że ludzie latają do Włoch bo ich nie stać na polskie morze ale to co sie tu od@#$rdala to jakiś mem i nie ma w tym stwierdzeniu żadnego przekłamania. Do tego porównajcie sobie krajobrazy i walory przestrzenne tu a tam XD
Przecięzna cena Aperol Spritz nad polskim morzem (patrzyłem na Hel, Jastarnię i Juratę) - wszędzie 35 pln, kawa ok 20 zł.
U nas dochodzi do tego, że w knajpie kupisz pizzę neapolitańską za 40 zł i drugie tyle za zwykłego drinka!
Skąd u nas taka absurdalna przebitka na poziomie 200 a nawet 400 procent w stosunku do krajów zachodnich jeśli chodzie szczególnie o napoje? Jeśli chodzi o jedzenie to w większości jest 1:1. Ktoś powie, że uuu za lokalizacje się płaci. Jak zatem wytłumaczyć, że w takich Włoszech w pięknej Wenecji na morzu potrafi być dwa-trzy razy taniej niż u nas?? XD
Śmiałem się z tego, że ludzie latają do Włoch bo ich nie stać na polskie morze ale to co sie tu od@#$rdala to jakiś mem i nie ma w tym stwierdzeniu żadnego przekłamania. Do tego porównajcie sobie krajobrazy i walory przestrzenne tu a tam XD
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kiedyś miałem Canona 20D z przyzwoitą używaną szklarnią, teraz myślę czy iść w coś stylu 2000D czy kupić jakieś używane 40D czy coś podobnego.
Brać nowe czy używane?
Co sądzicie np o takim secie?
https://www.olx.pl/d/oferta/canon-40d-sigma-17-50-12-8-plecak-akumulatory-obiektywy-m42-CID99-IDRCpKX.html
Albo czymkolwiek innym Canona do 1500 zł?
Nie wiem czy da się teraz inaczej wklejać linki xD
Chciałbym wrócić do dawnego hobby które dawało mi kiedyś ogrom frajdy
#fotografia #foto #canon #zdjecia #foto #aparat
Na sensowną nówkę z jakimś szkłem albo dwoma to trzeba teraz lekko 1000-1200€ liczyć. Systemów jest dużo - Olympus, Fuji, Sony, ostatnio nawet Nikon i Canon coś ciekawego wypuścili w APSC, ale wszystko kwestia budżetu. Micro 4/3 to
Sony wydaje się bardzo rozsądne, szczególnie AF robi wrażenie, w moim przypadku będzie pewnie sporo zdjęć zwierząt więc się przyda.
Mały rozmiar też byłby fajny żeby włożyć do plecaka na wyjazdach czy rowerze.
Oczywiście zastosowanie czysto amatorskie.
Kurde, sympatyczne te bezlusterkowce xD
ale głównie chyba rozwiązaniem problemu będzie zwiększenie budżetu do jakiś 3k zł żeby mieć jakiś przyjemny start
@Karbon315: no pod warunkiem, że masz też do tego odpowiednie szkło, szkła firm trzecich na lustrach często miały problemy z back/front focus. W bezlustrach ten problem jest praktycznie wyeliminowany, a do tego naprawdę nieźle śledzą