Aktywne Wpisy
mefju1 +989
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +265
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
-telefon z olx
-"rozpakowany tylko do zdjęcia"
-kupiony w salonie play w styczniu 2023 (sprawdziłem adres salonu z paragonu ze stroną play i jest OK)
-na paragonie jest wpisany IMEI
-na stronie https://www.play.pl/nowy/uslugi/sprawdz-wlasciciela-telefonu-imei pokazuje się info, że Play nie jest właścicielem urządzenia co ponoć oznacza, ze albo nie był kupowany na raty albo został już spłacony
-sprzedający udostępnia paczkę OLX więc teoretycznie powinien zadziałać program ochrony kupujących w razie wu
-sprzedający Polak bez innych aktywnych ogłoszeń ale z kontem od 2011r.
Moją wątpliwość budzi głównie cena na paragonie, mianowicie 59zł.
Jest się czego obawiać? Nigdy nie kupowałem elektroniki na olx i trochę się boję ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#smartfony #smartfon #play
jak nie będzie płacił rat to play może zablokować telefon. da się to ominąć oczywiście ale jak się na tym nie znasz to nie polecam próbować
Albo 3 opcja, czyli jeszcze wpis w bazie play się nie zaktualizował.
imei na pewno jest poprawny bo różne stronki do sprawdzania statusu gwarancji go rozpoznają
Natomiast mam wątpliwości co do samego działania tego weryfikatora od play. Sprawdziłem jeszcze parę innych aukcji i generalnie wszędzie jak wpiszę imei z pudełka to pokazuje brak obciążeń a parogony przeróżne - na 1 zł, na 59zł, na 299zł.
Chyba dla świętego spokoju wyciągnę z kieszeni te 300zł więcej i kupię normalnie w salonie. Będę