Kilkanaście lat temu bawiłem się w modelarstwo redukcyjne. Zaczynałem od kartonów, potem były plastiki ale to właśnie kartony lubiłem najbardziej. Tak sobie przeglądałem internety i patrzę - a tu panie cywilizacja i hajlajf! Na Allegro jest wszystko: kółka, gotowe gąsienice, siatki, lufy, plastikowe owiewki do samolotów i reszta tego, co zawsze sprawiało przeokrutny bulduping przy klejeniu a efekt i tak był mizerny.
Grywam ostatnio w World of Tanks i tak mnie naszło by sobie coś skleić w temacie.
@Pokrakk: mm już nie ma, ale na allegro można dostać sporo w bardzo dobrym stanie. Poza tym jeśli masz dobrą drukarkę jest pełno kopii cyfrowych. Dostęp do klisz jest utrudniony (okienka w samolotach itp), ale idzie kupić jeszcze w miarę tanio. Ogólnie duży plus z dostępnością wszystkiego na alledrogo.
ja dzisiaj siedze od rana "kartka, dlugopis" i pisze ile wygra;lem ile przegralem. najlepsze jest to ze od 6:00 do 7:00 nie umialem grac - wszystko przegrane 4-15, 5-15 - 95%walk i nagle cud !! umiem grac 20 walk wygranych :) gdzie srednia dmg to 100 buhahah
@Peleryna: Teorie spiskowe mówią, że w zależności od twoich umiejętności gra losuje penetrację i damage w niższych wartościach (jak wiemy od bazowych statystyk zawsze jest możliwość uzyskania +/- 25%) i wrzuca Cię na dół listy. Jeśli więc za dobrze Ci idzie, to trafiasz na walki z tierami wyższymi o dwa a twoje działo sypie damage i penetracją na 75% możliwości. Wszystko po to aby nikomu nie było smutno że go lepsi
@Pokrakk: @Qfarcowy: Mały Modelarz wychodzi ale nieregularnie. W Empiku jeszcze parę dni temu był Ark Royal z MM, oprócz tego pojawiają się tam regularnie modele z innych wydawnictw. Na dniach ma się pojawić M1 Abrams :D.
@Qfarcowy: A ja dlatego chodzę do empiku średnio co miesiąc :D Gazet modelarskich szukaj w pobliżu gazet o tatuażach, szachach, kotach, pod czasopismem "Bez pługa" traktującym o tajnikach uprawy bezorkowej.
Kilkanaście lat temu bawiłem się w modelarstwo redukcyjne. Zaczynałem od kartonów, potem były plastiki ale to właśnie kartony lubiłem najbardziej. Tak sobie przeglądałem internety i patrzę - a tu panie cywilizacja i hajlajf! Na Allegro jest wszystko: kółka, gotowe gąsienice, siatki, lufy, plastikowe owiewki do samolotów i reszta tego, co zawsze sprawiało przeokrutny bulduping przy klejeniu a efekt i tak był mizerny.
Grywam ostatnio w World of Tanks i tak mnie naszło by sobie coś skleić w temacie.
Mały Modelarz jeszcze w ogóle wychodzi?
#modelarstwo #hobby #wot
ja dzisiaj siedze od rana "kartka, dlugopis" i pisze ile wygra;lem ile przegralem. najlepsze jest to ze od 6:00 do 7:00 nie umialem grac - wszystko przegrane 4-15, 5-15 - 95%walk i nagle cud !! umiem grac 20 walk wygranych :) gdzie srednia dmg to 100 buhahah
vk cos tam gram teraz do setki ide
PS
Czołg z zdjęcia mam w wersji 2D. :)