Wpis z mikrobloga

@lukasz-lux: raczej front hight i wide l i r.

Nie wiem jak w Onkyo ale w Denon jest setup, w którym wskazuje się konf. głośników i są odtwarzane dźwięki testowe, wtedy jest dobry czas na ew. zmianę podłączenia tak aby usłyszeć dźwięk z głośnika który jest pokazywany na ekranie, wykrywa nawet potencjalne przebicia na kablu lub błędne podłączenie. W takim "wypasionym" ampli Onkyo jak na zdjeciu też musi być coś podobnego,
  • Odpowiedz
@lukasz-lux: nie będzie hula. Mało tego, zdechnie po jakimś czasie bo tam problemy z hdmi często były. To jest 7.2 a Ty byś raczej 9.2 potrzebował. Dodatkowo jak głośniki w suficie to pewnie atmos a ten sprzęt tego nie ma.
  • Odpowiedz
ma Atmos, to jest 3D

@lukasz-lux: gdzie ma Atmos jak to jest sprzęt z 2010 roku?
Tutaj masz wszystkie aktualizacje oprogramowania:
https://www.intl.onkyo.com/support/firmware/tx-nr708.html
a tutaj karta produktu:
https://www.intl.onkyo.com/downloads/product_info/pdf/tx-nr708_ex_leaflet.pdf
Nie ma nigdzie słowa ATMOS bo jest za stary, dopiero od roku 2012 lub 2013. Nie pamiętam dokładnie.
Jedyna zaleta, że fajnie gra póki działa a to jest w tych modelach loterią.
  • Odpowiedz
Onkyo TX-NR656 około 1500,- Atmos plus obsługa 4K
Marantz 5010 około 2k PLN
Denon x2200 około 2k PLN
Yamaha RX-V681 obecnie za 1500,- i tego bym brał jak coś!
Sprzętu Arcama, Anthema itp itd nie podrzucam bo to będzie odjazd cenowy całkowicie.
  • Odpowiedz
@lukasz-lux: ale to są modele 7 kanałów, czyli 5.1 plus dwa głośniki sufit. Jak chcesz więcej to cena ze 3k. Musisz szukać 9 kanałów.
Yamaha odpada od razu, nie kupisz w tych pieniądzach.
Marantz model 6010 albo 7010, Denon Model 4200, i trzeba dorzucić wzmacniacz na dodatkowe dwa kanały.
Onkyo dopiero TX-RZ830, Pioneer VSX-LX503.
  • Odpowiedz
  • 0
@ksiak: siema, kupiłem dopiero teraz DENON X4200W, muszę kupić jeszcze dwa głośniki te tylne surround bo moje szwankują i subwoofer. Ten Ampli mi pociągnie 5.1.4 czy muszę jakiś wzmacniacz do tego?
no i co byś polecił z używanych subwooferów i tych głośników na tył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ten Ampli mi pociągnie 5.1.4 czy muszę jakiś wzmacniacz do tego?

@lukasz-lux: on ma 7 końcówek ale obsługuje 9 kanałów czyli potrzebujesz do niego wzmacniacz dodatkowy który obsłuży te pozostałe dwa kanały. Ile dałeś za tego Denona?

no i co byś polecił z używanych subwooferów i tych głośników na tył ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@lukasz-lux: to już kwestia indywidualna co Ci pasuje. Z tanich nowych Magnaty
  • Odpowiedz
na Hifi shark wyrwałem za 400€ od Niemca

trochę drogo,

@lukasz-lux: nie jest źle, obecnie ceny zwariowały.

trochę drogo, subwoofer za jakieś 500-700 używki chce i to samo surroundy

@lukasz-lux: no to musisz szukać, magnat powinien być do wyrwania używka w tych pieniądzach, surround to już co wolisz i zależne od budżetu. Tannoy, Kef, Mission, może jakieś Klipsche się znajdą w tanich pieniądzach.
  • Odpowiedz
@lukasz-lux: w sumie to nie bardzo wiem co bym mógł Ci polecić bo sam jeszcze nie potrzebowałem ale chyba bym szukał czy jakiś chińczyk w klasie D nie wystarczy jak to ma być tylko pod Atmosa, może by się nawet spięło z tym. Musisz poszukać niestety na sieci. Daj jednak znać co znalazłeś.
  • Odpowiedz