Wpis z mikrobloga

Ale Magda drażni tym wcinaniem się ze swoimi mądrościami w cudze wypowiedzi. Skoro dziewczyny zapytały Amello (rodowitą Kenijkę) o życie w Kenii, to dlaczego wypowiada się Magda? Czy ona uważa, że wie więcej o życiu w tym kraju niż Amello? Ależ ona mnie drażni.
#40kontra20
  • 18
  • Odpowiedz
@Czyps-czyps: Amello nie zdążyła za wiele powiedzieć, bo Magda musiała już błysnąć wiedzą. Nie pierwszy raz przerywa zapytnej osobie, żeby odpowiedzieć na pytanie niekierowane do niej.
  • Odpowiedz
@Tarka99: dla mnie to wrzuciła jakaś ciekawostkę w odniesieniu do tematu. Nie mówię że to jakieś super zachowanie, ale przynajmniej w przeciwieństwie do wielu innych uczestniczek ma w sobie jakaś mądrość życiowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czyps-czyps: według mnie ona próbuje na siłę pokazać jaka jest światowa i oczytana i na każdy temat, szczególnie jak jest nie pytana o zdanie, próbuje wtrącić swoje 3 grosze.
Cokolwiek miała do powiedzenia na temat Kenii, mogła poczekać aż Amello się pierwsza wypowie. W końcu to Amello pochodzi z Kenii i to ona wie jak to jest być kobietą w tym kraju, a w słowo wchodzi jej Magda ze swoją
  • Odpowiedz
@Zuza1990: Maja albo inna babeczka pytała Amello o to w jakim wieku wychodzi się za mąż w jej kraju. Nic nie zdążyła powiedzieć, bo Magda się wcięła, że w Kenii to ojj młodziutko się hajtają, praktycznie dzieciaki. Wszystko fajnie, ale dlaczego to Magda odpowiada na pytania kierowane do rodowitej Kenijki?
  • Odpowiedz
@Czyps-czyps: Zrozum, że to nie ma znaczenia. Wyobrażasz sobie żebyś dostała pytanie w zagranicznym programie o twoje życie w Polsce, a jakaś Angielka lub Niemka wtrąciła ci się w pół zdania odpowiadając za ciebie? Ja bym była wqurwiona na maksa. I znowu, to nie jest pierwszy raz jak Magda wpierdziela się ze swoją opinią nie pytana. Ile można?
  • Odpowiedz
@Tarka99: miałabym z tym kompletny luz. Nie musiałabym jako pierwsza opowiadać jak wyglądają małżeństwa w Polsce. Nawet może dobrze, że ktoś by mnie wyręczył ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rozumiem, że wkurza Was Magda, ale uważam, że jej uwaga nie była niestosowna.
  • Odpowiedz
@Czyps-czyps: ale wiele osób by tego luzu nie miało i patrząc na to jak pozostałe uczestniczki niemal w całkowitej zgodzie uznają Magdę za irytującą i z ciężkim charakterem, to ja i Tarka nie jesteśmy w tej ocenie osamotnione.
  • Odpowiedz