Hej. Jest coś takiego jak wewnętrzny moduł bluetooth do pc, żeby go osadzić na płycie głównej na tym złączu pinowym USB (no tym co można wyprowadzić do portów przednich/górnych obudowy) Nie chcę mieć wystającego dongla i zajmować cennych zewnętrznych portów usb. Istnieje coś takiego? Szukam nawet po Ali i nie mogę nic znaleźć. Może kuźwa na pcie małe jest moduł bt?
@tttomasz: https://allegro.pl/oferta/karta-sieciowa-pcie-wifi-ax200-ax3000m-bluetooth-12987556557 Chyba najlepiej pod PCI/PCI-E szukać to nie zajmiesz nawet slotu na USB na płycie. Chyba, że masz wolny to możesz kupić kabel z wtyczką do płyty głównej oraz dowolny modem na USB, jednak i tak powinien mieć antenę na zewnątrz bo może słabo odbierać jak będzie ekranowany przez obudowę.
@ChristianHorner: Nawet nie pomyślałem o takiej "protezie", ale to może mieć sens i będzie mega tanie z Ali, a jakiegoś dongla bt 5 pewnie mam
@lurkuje2137: no pisząc posta pomyślałem tez na końcu o pcie, i chyba tym kątem pójdę, ale nie potrzebuję WiFi i nie chcę, jak wchodzi kabel z routera gbitowego, tylko sam moduł BT chcę, super byłby może faktycznie
A dwa urządzenia, które potrzebują kontaktu bt będą praktycznie stały przed szybą obudowy, 15cm max od tego modułu umieszczonego wewnątrz i dlatego chciałbym to upchnąć jednak do środka.
#pc #pcmasterrace
źródło: comment_1671570027AtVUeatihhuNEdYroYcWTq.jpg
PobierzChyba najlepiej pod PCI/PCI-E szukać to nie zajmiesz nawet slotu na USB na płycie. Chyba, że masz wolny to możesz kupić kabel z wtyczką do płyty głównej oraz dowolny modem na USB, jednak i tak powinien mieć antenę na zewnątrz bo może słabo odbierać jak będzie ekranowany przez obudowę.
@ChristianHorner: Nawet nie pomyślałem o takiej "protezie", ale to może mieć sens i będzie mega tanie z Ali, a jakiegoś dongla bt 5 pewnie mam
@lurkuje2137: no pisząc posta pomyślałem tez na końcu o pcie, i chyba tym kątem pójdę, ale nie potrzebuję WiFi i nie chcę, jak wchodzi kabel z routera gbitowego, tylko sam moduł BT chcę, super byłby może faktycznie