Wpis z mikrobloga

Jutro mam kolejny etap rekrutacji w Januszexie.
Ogólnie to od wakacji szukam pracy marzeń, ale ciężko się tak dostać z marszu, więc się nie udało do tej pory. Czekam w sumie na jeszcze jedną odpowiedź od bardzo fajnej firmy czy mnie biorą, czy nie. Ale skoro nie dzwonio i nie piszo to chyba jednak mnie nie chcą.

Z tego powodu zaczęłam też szukać pracy jakiejkolwiek, bo w aktualnej jestem do końca grudnia i potem będzie bezrobocie albo praca fizyczna. A ja jestem leniem śmierdzącym i mi się nie chce nosić kartonów czy robić burgerki i frytki, więc szukam czegoś innego.

No i jutro mam trzeci etap w jednej firmie (na juniora są 4 etapy xd), nie jest to zła praca, bo mam doświadczenie w tej branży i jest okej, ale bez możliwości rozwoju no i piniondz słaby. A ta firma to już w ogóle jakieś Januszostwo. Ale trzeba jakoś żyć, mieć gdzie mieszkać i co jeść.

Będę musiała iść dzisiaj do galerii kupić jakąś białą koszulę żeby się #!$%@?ć jak delfin na dzień morza. Ostatni raz tak ubrana byłam na maturze, bo jak szłam na rozmowy o pracę, to albo były zdalne albo na luzie szłam w białej koszulce czy marynarce i git. A tu na rozmowę z Panem Menażerem trzeba się ubrać jakoś ładnie xD

Trochę mi przykro, że sama pcham się do firmy, która mało płaci, a herbatka malynowa jest tylko dla gości i zarządu. Ale no co zrobisz, nic nie zrobisz. Już teraz wiem, że nie posiedzę tam za długo, a przez ten czas będę dalej się rozwijać żeby dostać jednak prackę marzeń. Wiem na szczęście co muszę podreperować i czego się douczyć, to git.

Więc jeśli ktoś ma wskazówki jak się rozmawia z ludźmi, którzy zostali w PRLu to chętnie posłucham xD Bo do tej pory pracowałam w korpo, gdzie wszyscy byli na ‘Ty’, panowała luźna atmosfera i były owocowe czwartki. A tu chyba jest sztywno, wszyscy się boją Dyrektora, mało zarabiają i pewnie liczą czas spędzony w kibelku.
#pracbaza
  • 9
  • Odpowiedz
@69jar69: nie no, aż sama się zrzygałam na samą myśl, że w ten sposób mógłby mnie oceniać menager xD akurat idę w czarnych dżinsach; białej koszuli, która będzie akurat na promce i marynarce a do tego zwykłe buty zimowe żeby się nie #!$%@?ć na glupi ryj na śniegu
  • Odpowiedz
@asiaczk: Ech...Czemu laski mają jedno w głowie. Przecież nie mówiłem jej żeby sie tam ruchała czy prowokowała do niewiadomo czego. Bardziej miałem na uwadzę wykorzystanie kobiecości po prostu.
  • Odpowiedz