Wpis z mikrobloga

Wiele się mówi że jeśli Polska była by w takiej samej sytuacji jak Ukraina, to Ukraińcy pomogli by tak samo jak Polacy.
Pamiętam czasy koronawirusa gdy Wietnamska społeczność mieszkająca w Polsce pomagała w walce z Covid m.in przekazując testy, środki ochorny osobistej do polskich szpitali, a także szyjąc maseczki. Chcieli pokazać że są częścią Polski, wspaniali ludzie. No teraz pokażcie ukrainofile jak to społeczność ukraińska pomagała w walce z koronawirusem w Polsce, na pewno jest mnóstwo takich przypadków przecież jest ich kilkanaście razy więcej niż Wietnamczyków.
https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/koronawirus-warszawa-wietnamczycy-szyja-maseczki-i-pomagaja-w-walce-z-epidemia/7q7qwjw
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/koronawirus-wietnamczycy-przekazali-polsce-ponad-4-tysiace-testow-na-koronawirusa-4519239
#ukraina
  • 10
  • Odpowiedz
@alfaiomega1:

Wiele się mówi że jeśli Polska była by w takiej samej sytuacji jak Ukraina, to Ukraińcy pomogli by tak samo jak Polacy.

Ukraina była w gorszej sytuacji niż Polska w czasie pierwszej fali Covid ludzie umierali w szpitalach z braku tlenu i łózek

Chcieli pokazać że są częścią Polski, wspaniali ludzie. No teraz pokażcie ukrainofile jak to społeczność ukraińska pomagała w walce z koronawirusem w Polsce

Brałem udział w pomocy,
  • Odpowiedz
@alfaiomega1:

Ukrainiec który nie zna ukraińskiego

Ukrainiec, który szanuje ludzi, którzy korzystają z portalu i oczekuje, że jak ktoś dodaje coś w obcym języku, to chociaż dorzuci objaśnienie. Może byś poszerzył trochę screena? Zrobię to za ciebie. Widać jak OP wrzucił wpis bez jakiejkolwiek informacji. Kompletnie nie wiadomo co go bawi
Aryo - @alfaiomega1: 

Ukrainiec który nie zna ukraińskiego

Ukrainiec, który sza...

źródło: comment_1670327745whMEVpenDkmc3edNdxl5ep.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz

@alfaiomega1: A to ciekawe, bo nigdzie nie widziałem takich wpisów. Jako osoba, która trochę zrzutek już wsparła mogę powiedzieć, że w ogóle nie ma to dla mnie znaczenia czy oni by pomogli, albo czy będą za tą pomoc jakoś szczególnie wdzięczni. Pomagam, bo jest to słuszne i jest to
  • Odpowiedz