Aktywne Wpisy
MateuszLakomy +326
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
czykoniemnieslysza +222
Tak wyglądały kiedyś pociągi, teraz wydają się brzydkie ale mimo wszystko kojarzą mi się z młodzieńczym luzem i przygodą
#wykop30plus
#wykop30plus
Pamiętam czasy koronawirusa gdy Wietnamska społeczność mieszkająca w Polsce pomagała w walce z Covid m.in przekazując testy, środki ochorny osobistej do polskich szpitali, a także szyjąc maseczki. Chcieli pokazać że są częścią Polski, wspaniali ludzie. No teraz pokażcie ukrainofile jak to społeczność ukraińska pomagała w walce z koronawirusem w Polsce, na pewno jest mnóstwo takich przypadków przecież jest ich kilkanaście razy więcej niż Wietnamczyków.
https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/koronawirus-warszawa-wietnamczycy-szyja-maseczki-i-pomagaja-w-walce-z-epidemia/7q7qwjw
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/koronawirus-wietnamczycy-przekazali-polsce-ponad-4-tysiace-testow-na-koronawirusa-4519239
#ukraina
Ty sobie lepiej wyobraź jakbyś się czuł ty albo twoja rodzina na zachód od Odry jakby do ludzi podchodzili tak jak ty XD
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: ja do ludzi podchodze zawsze po ludzku, jak trzeba było pomóc to i ja pomagałem
Ukraina była w gorszej sytuacji niż Polska w czasie pierwszej fali Covid ludzie umierali w szpitalach z braku tlenu i łózek
Brałem udział w pomocy,
@Aryo: przecież ty nie jesteś ukraińcem to o czym mowa
Ukrainiec który nie zna ukraińskiego
@Aryo:
Ukrainiec, który szanuje ludzi, którzy korzystają z portalu i oczekuje, że jak ktoś dodaje coś w obcym języku, to chociaż dorzuci objaśnienie. Może byś poszerzył trochę screena? Zrobię to za ciebie. Widać jak OP wrzucił wpis bez jakiejkolwiek informacji. Kompletnie nie wiadomo co go bawi
@alfaiomega1: A to ciekawe, bo nigdzie nie widziałem takich wpisów. Jako osoba, która trochę zrzutek już wsparła mogę powiedzieć, że w ogóle nie ma to dla mnie znaczenia czy oni by pomogli, albo czy będą za tą pomoc jakoś szczególnie wdzięczni. Pomagam, bo jest to słuszne i jest to