Wpis z mikrobloga

@peszek_leszek: ciastka w typie piernikowym (w tym roku nie mam siły na długie dojrzewanie), może makowinki, bo też poleżą, a schodzą lepiej od makowca. Do tego może jedno cisto na małą blachę, ale nie wiem czy jest sens aż tyle
@peszek_leszek:
Miodowe ciasto
100 g masła Piątnica
2 szklanki miodu
rozgrzać w garnku powoli, mieszać do połączenia, trochę przestudzić
dodać 3 jajka
stopniowo dodawać 3 szklanki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
wszystko połączyć, przykryć folią spożywczą, odstawić w bardzo chłodne miejsce, żeby dobrze zgęstniało, najlepiej na 24 godziny.
Ciasto podzielić na 4 części, przygotować 4 papiery do pieczenia - ja szykuję 22x30 + marginesy, bo taką mam blaszkę. Na