Wpis z mikrobloga

Jakie są planowane mody po stronie serwera, na nadchodzącej nowej mapce? czy mcmmo i lockette zostaje?

Ja proponuję aby zmienić nieco zasady i wprowadzić PVP oraz Towny (albo coś na podobnych zasadach). Jak widać ludzie i tak się organizują w skupiska, także nie widzę powodu aby w to nie pójść.

#mirkocraft
  • 5
PVP to nie jest mod, oznacza ono tyle, że każdy może atakować każdego. Towny, albo jego odpowiedniki służą do rezerwowania terenu, na którym można budować miasto, wymiary mogą oczywiście zależeć od przekazanych surowców, bądź ilości osób w klanie. Taki obszar jest zabezpieczony przed niszczeniem przez obce osoby i być może creepery (tego nie wiem, trzeba by sprawdzić). Również w tym obszarze nie działa zabijanie, można się czuć spokojnie.
@Tacocat: Bez sensu z tymi townami, na moje to tylko i wyłącznie to co było i tyle. Lubię jak mnie wywala w powietrze creeper, mimo tego że najpierw się złoszcze to jest chociaż troche ciężej wszystko odbudować/nadrobić czy cokolwiek bla bla bla.

Niechaj będą te same pluginy co na starym #mirkocraft i tyle. Po sprawie.

@Tril to jak kiedy w końcu nastanie ta wiekopomna chwila? :D

PVP MUSI być ( ͡
@Tacocat: Ja głosuję za "wyłączeniem" creeperów. Jeśli będziemy budować "na bogato" to nie będzie problemów, że ktoś nie naprawi chodnika/ulicy bo nie ma przy sobie kamienia. Z creeperami ulice najlepsze są z bruku, a bez nich będzie można użyć czegoś lepszego.