Aktywne Wpisy
Neycza +207
Patrzcie jakiego ładnego maila dostałem! I co Kingu jak to powiedziałeś wykop to same #!$%@?* i nic nie mogą? Mamy 3 strike!!! Za tydzień kanał mleczne gówno może spaść!
#kononowicz
#kononowicz
Wyobraźcie sobie że żona Harrego ociera się o jakiegoś spoconego tancerza Helmuta, podczas gdy jej mąż #!$%@? po boisku za piłką. No #!$%@? impasybol
#mecz
#mecz
Jeszcze w kwietniu mogę złożyć o odzyskanie 58 funtów zaliczki na student loan bo zabrali przypadkiem (bo zabierają automatycznie jak w danym miesiącu przekroczy ileś, ale potem można odzyskać jak roczne zarobki nie przekroczą danej kwoty - w zależności od planu pożyczki) ale tak czy tak nawet licząc te 628 do ręki z 1000 funtów to jest jawne złodziejstwo, ech :D Liczyłem na jakieś 700 chociaż do ręki - dobre i tyle ale niesmak pozostał.
#uk #pracbaza
Nieprawda, rozliczane są według marginal tax, czyli stawki właściwej dla progu, na którym jesteś według prognozowanego dochodu za cały rok.
@MarianoaItaliano: motywacja dp pracy najbardziej spada po przekroczeniu 50k.
@MarianoaItaliano: Mi w tamtym roku przez dwa miesiace naliczali student loan repayment, a w tym roku, ostatnio sie zorientowalem, przez pol roku naliczaja mimo, ze nigdy nie mialem student loan xD Oczywiscie skontaktowac sie z nimi to jest #!$%@? tragedia, wiec czekam, az laskawie sami sie zorientuja, ze mnie okradaja (w tamtym roku sami przyslali pismo z przeprosinami). "Przypadkiem" #!$%@?.
Do tego salary sacrifice na zarobki (9% laduje w pension) zeby zaoszczedzic troche podatkow/skladek/student loan;).
Najgorsze ze podobno
A do obliczeń dolicz jeszcze pension i wyjdzie tyle.
Ja się ostatnio dowiedziałem że jedna osoba u mnie w pracy ma w umowie że od bonusów ma też składkę emerytalną pracodawcy płaconą, nie wiem jak to się robi ale wtedy to już w ogóle lepiej wygląda w kwestii tego ile się z bonusu dostaje.
@MarianoaItaliano: klasa srednia nie zalezy tylko od dochodow.