Wpis z mikrobloga

#kuchnia #gotowanienamikro

Kiedyś - dawno temu znalazłem fajny przepis na kurczaka, który musiałem sobie do swoich notatek w komputerze zapisać... Dzisiaj robiłem porządki na komputerze i go znalazłem. Więc dzielę się nim z Wami :-)

Kurczaka, starannie umytego ukladamy na dnie naczynia, najlepiej

szklanego. Dodajemy gozdziki, cynamon, a nastepnie skrapiamy cytryna.

Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedna szklanka wina bialego,

jedna szklanka wina czerwonego.

Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku,

200 ml Smirnoffa i 50 ml bialego rumu.

Potrawy nie musimy poddawac obróbce cieplnej, a kurczaka mozliwie

szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, ..., natomiast sos.., sos?

sooosssik! Paluszki lizac!

Aha, kurczaka najpierw nalezy zabic, bo bydlak wszystko wychleje.
  • Odpowiedz