Tyle z mojego życia. Szósta rano jadę do pracy. Ludzie w moim wieku korzystają z życia, imprezują, a ja zmęczony poszedłem spać przed 22, żeby dziś mieć siły wstać oraz ruszyć z łóżka i ruszyć.... Ruszyć, aby pracować i walczyć o lepsze jutro i o coś, co inni mają bez żadnej walki zupełnie za darmo, o coś, co jest podstawą naszego życia, o coś, co większość ma na co dzień, o coś, co dla wielu jest niczym zwykłym, o coś, co powinno być prawem człowieka i w końcu o coś, o czym ja mogę tylko marzyć. O szczęście, o spokój i w końcu o normalne życie. Trzymacie się chłopy, kołchoz wzywa. #przegryw
@202492: co jest złego w pisaniu swoich przemyśleń, refleksji, odczuć na mikroblogu, który do tego właśnie służy? Emigracja to chyba najszybsza droga do wyjście z przegrywu, ale nie wiemy jaką OP ma sytuację. Więc dawanie porad typu emigruj albo ucz się programować jest śmieszne, bo na pewno już to rozważał i skoro nadal tkwi w tym miejscu to widocznie coś go powstrzymuje. Skąd to wiem? Sam jestem w podobnej sytuacji
Ludzie w moim wieku korzystają z życia, imprezują, a ja zmęczony poszedłem spać przed 22, żeby dziś mieć siły wstać oraz ruszyć z łóżka i ruszyć....
@Zolty__Szalik: oj biedaczek do pracki dziecko musi isc? co my #!$%@? zyjemy w XIX wieku, ze dzieci kilku letnie ida do pracy? no chyba, ze jestes doroslym czlowiekiem, a to #!$%@? o tym, ze rowiesnicy nie musza pracowac tylko ty jest zwyklym #!$%@?
@BadaczCzosnekElementarnych: Prawda jest taka, że jakby ludzie myśleli, to by tak zrobili xD Aż ciężko uwierzyć, że ktoś naprawdę chce żyć całe życie za 2500 zł miesięcznie, czy na takiej Ukrainie za 800 zł czy w jakiejś Mołdawii za 300 zł i nic z tym nie robi.
@BadaczCzosnekElementarnych: No właśnie tamci by nie mogli, bo są nielegalnym w Europie i nikt by ich nie przyjął, Polacy mogą bez przeszkód podróżować i pracować w Europie.
@BadaczCzosnekElementarnych: Do IT to trzeba mieć komputer i tysiące godzin na naukę oraz IQ przynajmniej 90. O każdą z tych rzeczy trudno w krajach najbiedniejszych spoza Europy.
#przegryw
Emigracja to chyba najszybsza droga do wyjście z przegrywu, ale nie wiemy jaką OP ma sytuację.
Więc dawanie porad typu emigruj albo ucz się programować jest śmieszne, bo na pewno już to rozważał i skoro nadal tkwi w tym miejscu to widocznie coś go powstrzymuje.
Skąd to wiem? Sam jestem w podobnej sytuacji
@Zolty__Szalik: oj biedaczek do pracki dziecko musi isc? co my #!$%@? zyjemy w XIX wieku, ze dzieci kilku letnie ida do pracy? no chyba, ze jestes doroslym czlowiekiem, a to #!$%@? o tym, ze rowiesnicy nie musza pracowac tylko ty jest zwyklym #!$%@?
@BadaczCzosnekElementarnych: zajebiste przemyslenia xdd
uzalanie sie, ze do pracy trzeba chodzic i #!$%@?, ze inni nie musza tylko sie bawia xd
Aż ciężko uwierzyć, że ktoś naprawdę chce żyć całe życie za 2500 zł miesięcznie, czy na takiej Ukrainie za 800 zł czy w jakiejś Mołdawii za 300 zł i nic z tym nie robi.
O każdą z tych rzeczy trudno w krajach najbiedniejszych spoza Europy.