Wpis z mikrobloga

Na tych od rzucania kamieniami w dinozaurow, VAT 23% na chwile, Polska druga Irlandia, "chodz tu szogunie".

@Olo22: tak. Popatrz co ty tu chłopie napisałeś. Jedną rzecz można uznać za zarzut (VAT), a reszta to jest niczym więcej niż po prostu gafą.

Nie mozemy w koncu nie glosowac na te same mordy?

Czyli kogo proponujesz? Tylko realne opcje, a nie jakieś marzenia senne.
  • Odpowiedz
@Nieuk0192: Ja na PO. Święci nie są, ale to jest znowu mniejsze zło i mają największe szanse na wygraną (sondaże już pokazują). Żyło mi się za ich rządów najlepiej, zarabiając mniej było mnie stać na więcej. Poradzili sobie ze światowym kryzysem i złotówka się umacniała. Ich największa afera to pikuś przy każdej aferze PiSu za grube miliony.

@BornToDie69: Nie dziwota, jak wtedy podpisali kontrakty z ruSSkimi, teraz też
  • Odpowiedz
@Nieuk0192 PiS powinien wygrać wybory. Przeciez jak ktoś przyjdzie "nowy" na ich miejsce to za #!$%@? nie sprzątną tegu burdelu więc będą mieli tylko jedną kadencję. Po nich wróci PiS cały na biało z hasłami "mówiliśmy Wam że są niekompetentni". Tamci coś podreperują to PiS będzie miał znowu zajęcie do #!$%@?...

Jak wygrają III kadencję to jest szansa że przed jej końcem sytuacja i nastroje będą tak #!$%@? że może w
  • Odpowiedz
@Nieuk0192: glosowac bede na konfederacje z 3 powodow:
- Jako jedyni nigdy nie rzadzili
- Jako jedyni caly czas sa przeciwko covidowej glupocie i socjalom
- Jako jedyni w liczbie 11 poslow wywoluja spazmy nienawisci u teczowej strony
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nieuk0192: ja się zastanawiam nad dwoma wyborami, jeden to głosowanie na mniejsze zło byle odsunąć PiS od władzy, więc pewnie PO bo ma największe szanse. Drugie to zagłosowanie na posłankę, na którą głosowałem już wcześniej, którą znam i szanuję, a to z jakiej partii jest nie ma dla mnie znaczenia.
  • Odpowiedz
@Nieuk0192: tak w sumie to nawet dzisiaj kazdy sobie moze kupic bron tyle ze jest to cholernie drogi proces.

- Prawo jazdy maja furiaci i osoby ktore nie znaja przepisow.
- Mature i studia maja kompletne dekle.

Dlaczego pozwolenie na bron mialoby byc przeszkoda? Gdyby pistolet razem z pozwoleniem kosztowal 200zl to malo kto by broni nie mial.
  • Odpowiedz
akurat PO podatki podnosilo, pomimo zapewien Tuska, ze tego nie zrobia. PiS robi to samo tylko bardziej cynicznie

@Olo22: a czy udzial podatkow rósł? Wiele podatkow jest ustalanych na sztywno, a nie procentowo jak akcyza na alkohol
  • Odpowiedz
@paul772:
Nie, natomiast PO podatki podnosilo i taki jest fakt. Teraz pytanie, czy chcemy zaufac komus, kto mowil: "Lrzysięgam, że ktokolwiek w moim rządzie podniesie rękę za podwyżką podatków, zostanie przeze mnie osobiście wyrzucony", a później podwyższył VAT, akcyzę, składkę rentową i zlikwidował szereg ulg podatkowych.

PO nie przegralo wyborow dlatego, ze PiS obiecal 500+ tylko dlatego, ze ludzie mieli dosc tego kretactwa. Ale pamiec wyborcow jest krotka.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@Nieuk0192: na Hołownię
-bardzo fajnie udzielają się oddolnie w różnych niemedialnych charytatywnych akcjach
-mają opublikowany rozbudowany program z konkretnymi rozwiązaniami dla realnych problemów
-bardzo dużo nowych twarzy w polityce ale mających już twarde doświadczenie w różnych obszarach działania.

Ale największym argumentem za jest fakt, że przeciwnicy nie są w stanie znaleźć na niego gorszych haków niż takich jak to, że płakał nad konstytucją, jest symetrystą, pracował w tvn itp.
  • Odpowiedz
@paul772:
To jest troche tak, jakbys zlecil malowanie scian w domu. Przychodzi malarz, spieprzyl, jest brzydko, zacieki. Bierzesz drugiego i jest jeszcze gorzej. Myslisz sobie: "Ehh w sumie ten pierwszy tez partacz, ale wezme go jeszcze raz"
  • Odpowiedz
Ja na PO. Święci nie są, ale to jest znowu mniejsze zło i mają największe szanse na wygraną (sondaże już pokazują). Żyło mi się za ich rządów najlepiej, zarabiając mniej było mnie stać na więcej. Poradzili sobie ze światowym kryzysem i złotówka się umacniała. Ich największa afera to pikuś przy każdej aferze PiSu za grube miliony.

@BornToDie69: Ja skumałem ironię, ale widzę że ponad 100 głąbów nie (
  • Odpowiedz
natomiast PO podatki podnosilo i taki jest fakt

@Olo22: Pis w krótszym czasie podniósł więcej podatków. A to że szczeka dużo o obniżaniu to tylko darcie mordy małego jorka. Oceniam rząd po sobie i za którego rządu mniej rozwalili kraj. PiS pobił wszystkie rekordy #!$%@? stabilnego kraju xd
  • Odpowiedz