Wpis z mikrobloga

No ładnie ładnie, a miała być taka piękna rywalizacja fair play. No nic, trzeba będzie się tam wybrać, co się odwlecze to nie uciecze. Ale wtedy pewnie następny kwadrat zniknie. :)
  • Odpowiedz
@barubar: @Esker6: @PrzekliniakCQ: @AndrzejDudaKrolemJest: @cult_of_luna: @kapitantaca:

Wołam zainteresowanych. Nie był to ban, sabotaż, atak hakerski, nieczysta zagrywka, ani usunięcie konta. Testowałem API StatsHunters pod kątem zmiany ustawienia prywatności treningu oraz jego całkowitego usunięcia. Co ciekawe, API nie aktualizuje listy kwadratów w formacie JSON po usunięciu któregoś (przynajmniej nie od razu), natomiast robi to natychmiast w przypadku zdobycia nowych. W związku
  • Odpowiedz
@Esker6: lol, nasz człowiek zdobył ten kwadrat pioniersko, ale

miała być taka piękna rywalizacja fair play

( ͡° ͜ʖ ͡°)

czyli jak usunę konto z wykopu i w pomorskim kwadracie powstałyby jakieś wyrwy to byłoby nie fair-play? :)
  • Odpowiedz
@the_red: no i się wyjaśniło ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jednak opisane przeze mnie przypadki nieużywania/usunięcia konta również mogą się pojawiać.
Nie mam pojęcia przez ile statshunters trzyma kopię danych ze stravy, ale podejrzewam że jest pewien limit, po którym konta na statshunters są usuwane, klucz api przestaje działać, a dalej na wykopowej mapie wchodzi mechanizm który opisałem w tamtym wątku, więc należy mieć na uwadze, że
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@the_red: API nie aktualizuje, bo jest zrobione cache. W moim przypadku generowanie kwadratów zajmowało ponad minutę. Więc jest cache. Idealne nie jest. Jeżeli chcesz ręcznie odświeżyć to wystarczy ustawić jakikolwiek filtr aktywności, a potem go skasować.
  • Odpowiedz