Aktywne Wpisy
Atreyu +691
Jutro będzie mój pierwszy dzień mamy, bez mamy
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
badreligion66 +542
Tytuł:
W pułapce niepokoju
Autor:
David A. Carbonell
Gatunek:
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
ISBN:
9788323342939
Tłumacz:
Maria Moskal
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Liczba stron:
240
Książka w zamyśle ma wspomagać walkę z zamartwianiem się, podsuwając kilka sposobów. Autorem jest psycholog kliniczny, który książkę opiera na swoim doświadczeniu, posiłkując się badaniami naukowymi. Początek książki poświęcony jest genezie myśli i zmartwień. Autor przytacza jako przykłady, częste powody zmartwień osób na które napotkał. Dalsze rozdziały opisują sposoby radzenia sobie z myślami, które mogą nas dręczyć. Jedne sposoby wydają się dość oczywiste, inne mogą zaskakujące czy też śmieszne. Książka miejscami wydaje się niepotrzebnie napakowana nadmiernymi opisami, wprowadzeniami. Czasem autor podaje te same sposoby radzenia sobie z myślami w kolejnych już rodziałach (chociaż rozdział dotyczy już czegoś zupełnie innego). Mimo tych dłużyzn, parę ciekawych spostrzeżeń można wyłuskać.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #naukispolecznebookmeter #psychologiabookmeter #socjologiabookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-11-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: inne
Liczba stron książki: 240
Jesteś pierwszym recenzentem tej książki tutaj :)
Podobne książki:
1\. EMOCJONALNE PUŁAPKI PRZESZŁOŚCI (Gitta Jacob) - najnowsza recenzja usera konik_polanowy ★★☆☆☆ (4.0 / 10) - Wpis »
2\. Eksperyment opowieść o