Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Zdarzało Wam sie przejmowac projekty w nienajlepszej kondycji? Ostanie miesiace siedzialem na froncie i fajnie sobie radzilem(takze teraz w tej nowej pracy). Teraz przejmuje backend ktory jest napisany tak sobie(opinie takze doświadczonych kolegów) i wraz z jesienną aurą, mam lekkiego doła... Może dlatego ze pierwszy raz w zyciu dostaje kod w spadku, ale kiedys musialo to nastapic. Podczas Waszych karier mieliscie pewnie takie sytaucje, jak do tego podchodziliscie?

#programista15k

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6328c228f9fd30f4fa0d0107
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 8
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ja codziennie dostaje kod w spadku jak musze poprawiac po polowie teamu.. Taka praca, czasem lepiej od nowa cos napisac i mniej to zajmie niz refaktorowac spagetti.

Odpowiadajac na pytanie: zaciskam zeby i kodze, a jak jest na prawde zle to czytam wiadomosci od hrowek na linkedzie i znikam
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: zależy jak źle jest to napisane

jak czasami widziałem co ludzie nazywali tragicznym kodem z którego nie są w stanie nic zrozumieć, to stwierdzałem że są debilami (a kod taki 5/10 względem tego co zdarzało mi sie widzieć... może nawet 6/10 bym dał)
  • Odpowiedz
CzterokopytnaPrzyjaciółka: Poprawianie po kimś jest gorsze niż pisanie od nowa po swojemu. A co zabawne często jest tak, że ludzie myślą, że przy poprawianiu jest mało pracy i teksty typu "to tylko poprawa, zajmie parę chwil" i oczywiście ma być dużo taniej.
---

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
1a6e1 9r33n: >Znam ten ból, też ostatnio siedziałem na froncie, a tu nagle Ukraińcy odbijają Izium i trzeba uciekać. Generałów wybili, dostałem awans - i teraz Saszka naprawiaj co inni spieprzyli. Nigdy więcej roboty na froncie...

na twój problem jest prosta towarzyszu saszka: https://www.youtube.com/watch?v=Hjkyk_IERDY

----

Co zaś do tego o co pyta OP - prawda nie jestem programistą,ale powoli powoli próbuję niektóre rzeczy gryźć i powiem tyle : są niby jakieś
AnonimoweMirkoWyznania - 1a6e1 9r33n: >Znam ten ból, też ostatnio siedziałem na fronc...

źródło: comment_1663686766yaYB4xV9IFZmabp23QTY2X.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz