Wpis z mikrobloga

Zna ktoś jakieś forum gdzie mógłbym zobaczyć jakieś schematy, programy czy coś dotyczące samochodów zdalnie sterowanych? Chciałbym zbudować swój model od podstaw, zaprogramować etc. Forbot.. to bardziej roboty z napędem na każde pojedyncze koła(micromouse, linefollowery itd.)

#elektronika #zdalniesterowany #samochod #rc
  • 14
  • Odpowiedz
@Roballo: no lepszego raczej nie znajdziesz, nikt na forum nie będzie wstawiał DIY dla świeżaków, żeby sobie porobili samodzielnie wszystkie rzeczy. Pewne jest to że jak się zapytasz ich grzecznie to nie ma rady żeby nie potrafili Ci doradzić, pomóc bo siedzi tam kilka tęgich głów (:
  • Odpowiedz
@Roballo: Mogę służyć pomocą szczególnie przy zdalnym sterowaniu i budowie własnych mostków do dystrybucji mocy - 2 tygodnie temu oddałem pracę inżynierską na temat zdalnie sterowanego robota
  • Odpowiedz
@kobiaszu: To znaczy chciałbym zrobić robota wielozadaniowego.. tyle, że na podstawie auta. Szukam po internecie podstaw by się ich nauczyć, na chwilę obecną znalazłem tylko artykuły dotyczące robotów gąsienicowych co mnie w ogóle nie interesuje.
  • Odpowiedz
@Roballo: Wiec najprościej szukaj na forbocie, elektrodzie zagadnień ze sterowaniem silników, jak już nauczysz się sterować np za pomocą przycisków, zainteresujesz się tematem sterowania na odległość np RC i sobie jakoś sam złożysz.
  • Odpowiedz
@Roballo: szukaj sobie najlepiej cyfrowych modułów radiowych takich jak np rfm12, czy tam innych. Zrobisz sobie nadajnik i odbiornik na jakimkolwiek procku, a tego to masz od groma przykładów.
  • Odpowiedz