Aktywne Wpisy
whitewolfik +222
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
Rozmowca OPSEC, przykro mi.
czyli pociag juz za ch.j nie pojedzie?
w ile czasu to sie da naprawic?
#ukraina #rosja #wojna
PAAAAANIE..... kto to panu tak spie.dolil?
Ile bedzie trwala wymiana przesla mostu w warunkach wojennych bedac w zasiegu ukrainskiej artylerii?
Nie do wykonania.
Rozmowca sie projekowaniem oraz budowaniem takich obiektow zajmuje zawodowo. Pozostaje przy jego argumentach. A dopytalem jeszcze czlowieka ktory do niszczenia takich obiektow jest odpowiednio wyksztalcony oraz wyszkolony. I tym wlasnie bedzie sie zawodowo zajmowac w razie W.
No to jak sobie wyobrazasz wymiane przesla kolejowego bedac w zasiegu ognia przeciwnika?
Ile taki manewr bedzie trwal warunkach P?
Ogólnie co do treści posta się zgadzam z argumentami i postawioną tezą. Nie do końca się zgadzam z tym że powinni uderzyć w przęsło nie w podpory.
Mysle to samo. Efekt i tak zostal osiagniety, w perspektywie roku 2022 roku, nie ma to wiekszego znaczenia, nic tamtedy i tak i tak nie pojedzie. A dla Ukraincow chyba nawet lepiej walic po podporze. Mniej roboty z pozniejszym remontem.
Z operacyjnego oraz strategicznego punktu widzenia.... mission complete. Nie ma sensu poprawiac. Pociag nie pojedzie, ruch kolowy/czolgowy na pelnej przepustowosci tez nie. Nie widze sensu w zwalaniu mostow do zera na chwile obecna. Jak ruscy rusza z duza ofensywa na Mikojalow, a takie bzdury aktualnie kolportuje onuceino, to bedzie sie mozna zastanawiac. Tyle ze jest to scenariusz na tyle nierealny ze nikt z elemnarnym rigczem go brac pod uwage nie
@Aztec26626: szczęscia zdrowia życzę w próbie niszczenia podpory, to najtrwalszy element konstrukcji osadzony kilkanascie do kilkudziesięciu metrów w gruncie beton w zbrojeniu tak gęstym że o ja pie.....strata czasu, najprosciej zniszczyć przęsło w pobliżu podpory wówczas poleci jedną stroną w dół i zamiecione
@Makak87:
Z tefo powodu uwazam ze warto walic po podporze. Most kolejowy wylaczony z uzytku. A w razie zajecia go z zaskoczenia, niewysadzonego... mniej roboty z remontem. A wlasny czolg tez przerzucisz.
Walic w podpore aby uszkodzic oraz wylaczyc z uzytkowania bez niszczenia calosci. Moim zdaniem ma to sens.