Wpis z mikrobloga

W sierpniu planujemy wakacje w Lizbonie i Algarve na ponad tydzień. Nie do końca jednak wiemy co jest warte zobaczenia w tak w sumie niedługim okresie czasu
Macie może jakiś plan jak warto rozgospodarowac czas, w jakich miejscach zejść coś pysznego, gdzie można zaliczyć ładny zachodzik słońca? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Portugalia jest od wielu lat moim marzeniem i chciałabym jak najlepiej wykorzystać ten czas :) #wakacje #pytanie #podroze #portugalia
  • 8
  • Odpowiedz
@awsedr: W Lizbonie z takich miejsc mniej popularnych polecam zobaczyć Miradouro Panorâmico Do Monsanto. Poza tym warto zarezerować sobie dzień na Cascais i Cabo da Roca. Można to też połączyć z wycieczką do Sintry, ale sam nie byłem.
Co do jedzenia to mi bardzo podobał się klimat w Timeout Market :)
  • Odpowiedz
@awsedr: Miejsce które mireczek wyżej wrzucił zdecydowanie warte odwiedzenia, dla klimatu można nawet w nocy odwiedzić przeskakując ogrodzenie, klimacik lepszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stairs to Waterfront Path - można w tym miejscu zrobić super zdjęcie z widokiem na most, nagrywali tam Dom z Papieru. No i Sintra jest warta poświęcenia całego dnia, pałacyk, i ruiny zamku plus fajne ścieżki tam.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@awsedr: ja byłem z żoną dwa lata temu i zaczęliśmy od Porto. O wiele bardziej nam się podobało niż Lisbona. Z takich mniej popularnych to warto zobaczyć Belem. Jak będziecie jechać do algarve? Jeżeli autem to koniecznie zachaczcie o cypel SW Wincentego
  • Odpowiedz
@awsedr: W rejonie algarve na pewno Ponta da Piedade w Lagos warte poświęcenie czasu. Fajne są schowane wśród klifów niewielkie plaże gdzie można obserwować surferów albo samemu się w to bawić ;)
  • Odpowiedz
@awsedr: W Lizbonie masz kilka wzgórz, na których ludzie wchodzą z winem by obejrzeć zachód Słońca. Według nas najlepsze miejsce to zaraz przy moście (tym klonem z San Francisco). W okolicy Sintry bardzo polecamy niedużą, kameralną plażę Praia da Ursa. W samym Algarve Aljezur jest dla surferów, cała reszta z Portimao, Albufeira, Lagos, Lagoa to już plażowanie i snorkeling. W razie czego polecamy mapkę na naszej stronie. Wszystko dokładnie opisane.
  • Odpowiedz