Wpis z mikrobloga

@wielkaberta: Kraje co to praktykują to kraje m.in. Arabia saudyjska, Iran, Afganistan, Pakistan, Somalia czyli ogólnie kraje muzułmańskie (chyba jedynymi wyjątkami tutaj są Filipiny i Indie).
Nie ma to nic do rzeczy, że jest to zacofane, niesprawidliwe prawo, którego nie ma i mam nadzieję nigdy nie będzie w Polsce.
Osoby co chcą czekać z seksem do małżeństwa niech sobie czekają, a od osób co nie chcą czekać się odczepią ( ͡
  • Odpowiedz
@matejss: Jeden z najgłupszych argumentów, tak jakby nie istniały małżeństwa bez dzieci, albo dzieci bez małżeństw. Nie rozumiem jak może kogoś aż tak bardzo dupa boleć że ktoś w papierku będzie miał wpisane coś co jemu się nie podoba. To już absolutny szczyt polactwa.
  • Odpowiedz
@hors: Ja tam myślę że oni są tzw. insecure i boją się szczęścia a co gorzej aby kto inny był szczęśliwy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nikomu to by dosłownie nie wadziło - ba, jakby legalne małżeństwo między osobami tej samej płci weszło w życie to 99% prawaków nie zauważyłoby żadnej różnicy w ich życiu.
  • Odpowiedz
@matejss:

recommended or considered to be compulsory

Compulsory to właśnie kraje które wymieniłeś (i nie wiem czy jeszcze jakieś)
Do Recommended to spośród wielu miejsc na świecie należy wliczyć nasz katostan.

@hors: Małżeństwo (cywilne) to dobry dupochron prawny dla faceta, który pozwala łatwiej walczyć o prawo do opieki nad dzieckiem po rozwodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jakby legalne małżeństwo między osobami tej samej płci weszło w życie to 99% prawaków nie zauważyłoby żadnej różnicy w ich życiu.

@matejss: przecież tak jest ze sporą ilością rzeczy z którymi prawaki walczą

Małżeństwo (cywilne) to dobry dupochron prawny dla faceta, który pozwala łatwiej walczyć o prawo do opieki nad dzieckiem po rozwodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wielkaberta: w tym kraju facet zawsze jest w ciemnej
  • Odpowiedz
ba, jakby legalne małżeństwo między osobami tej samej płci weszło w życie to 99% prawaków nie zauważyłoby żadnej różnicy w ich życiu.

@matejss: myśle że boją się że "kolega współlokator" z ONRu mógłby zacząć naciskać na formalizacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz