Aktywne Wpisy
placebo_ +195
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
mefju1 +585
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W komentarzach na razie mało beki, ktoś jedynie porównuje sztukę współczesną do przebojów muzyki popularnej. Lemingi łykajo. Cóż... coś nowego.
Sam artykuł to typowy bełkocik, z którego nic nie wynika, poza tym, że autor nie lubi i nie rozumie sztuki współczesnej. Zostawiam tu kilka zdań, które w ogóle da się jakoś skomentować(najchętniej facepalmem).
Symbolizm jako dziedzina sztuki... i to współczesnej??? Ja tam myślałem, że dziedziną sztuki to jest na przykład malarstwo, a symbolizm jest jeszcze dziewiętnastowiecznym kierunkiem w sztuce nowoczesnej(modernizmie). No ale widocznie trendy są inne, artyści z Młodej Polski, tak bardzo współcześni...
No i jeszcze to rozumowanie, którego logiki nie potrafię przeniknąć.
Co? :D
Jak ktoś jest naprawdę ciekawy dlaczego sztuka abstrakcyjna, to jednak sztuka, polecam obserwować tag parsifalclub. Poniżej takie tam prostokąciki, nawet autora nie podaję, powinien się wstydzić.
#sztuka #sztukagownoburzy #kultura #ambitneznalezisko
Myślę, że trochę zreaktywizuję się przez święta, mam bowiem kilka fajnych tematów do klubu parsifala. M.in czy perspektywa linearna to rzeczywiście "osiągnięcie" oraz o płynnej ponowoczesności w prozie Witkacego.
Aha, i w januszowej krytyce sztuki lubię to typowe atakowanie chochoła - wymyślanie bzdurnych, dowodzących ignorancji autora interpretacji, a następnie dyskutowanie z nimi.
@Cadael: hmm, łapię się na tym, że od baroku wolę "płaską" sztukę gotyku więc pytanie nie jest oczywiste.
Też o tym myślałem, ale w kontekście innego argumentu. Ale pieniądze to chyba faktycznie najlepszy wskaźnik przegrania dyskusji.
Dawaj! ;) Nie zapomnij, bo będę na to czekać ;] Witkacy u mnie oczywiście też się pojawi na dniach, w końcu będę pisać o formie.
@cytoblast: A mi się jeszcze podobają te śmieszne przymiotniki, "sprytnie". A to spryciarze! Pewnie Żydzi :)
Co do perspektywy - chodzi mi tu o ideologiczne podejście do niej, bo jak się okazuje, sztuka przednowożytna, znała ten rodzaj przedstawiania, powszechnie uznawany za bardziej realistyczny, daaawno temu
@Palosanto: umknęło mi. Skoro "sprytnie" (dobrze, że nie "podstępnie") i nie wiadomo przez kogo, to tak, pewnie Żydzi.
Autor swoim dziełem chciał pokazać światu swoje wybujałe ego i wysokie mniemanie o swojej niewiedzy