Wpis z mikrobloga

@BarkaMleczna: babkę niedawno robiłam właśnie... Albo może dyniowe z jabłkami w tortownicy. Robiłam na mirkowyzwanie i popędzlowane czekolada wyglądało super
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: ja się przekonałam jak ogarnęłam prosty sposób na zrobienie puree. Potem to już z górki, byle mieć wagę. Z jednej małej dyni wyszło mi tyle, że ze 2 woreczki zamroziłam na kiedyś. Wcześniej robiłam też dyniowo-marchewkowe, na tartych warzywach, ale jak ktoś nie lubi jak mu w cieście marchewka wystaje to nie polecam
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: fajne :D

Ja z prawdziwej wanilii robiłam kiedyś panna cottę i była obłędna.

I w tym roku zrobiłam swój cukier waniliowy. Trzymam w słoiczku z pociętą laska wanilii.
  • Odpowiedz