Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Wdupilem gdzieś swojego iPhona (sygnał jest) z racji że jest to mój drugi nr mniej go używam i ot co. Gdzieś leży nie wiem dokładnie gdzie. Loguje się na iCloud żeby zlokalizowac no i z racji że mam weryfikację dwuetapowa muszę potwierdzić ja na urządzeniu Apple (mam tylko jedno) więc automatycznie nie mam możliwości. Za pomocą maila zmieniłem zaufany numer na drugi nr z Androida ale trzeba czekać 24 godz. na weryfikację. Jest to trochę chyba nie na te czasy. Jak wam się wydaje?

#apple #iphone #wdupilemtelefon
  • 6
  • Odpowiedz
Aby odnaleźć swoje urządzenie, zaloguj się na stronie iCloud.com/find lub użyj aplikacji Lokalizator na innym swoim urządzeniu Apple. Jeśli Twojego telefonu iPhone, iPada lub iPoda touch nie ma na liście urządzeń, aplikacja Lokalizator nie została włączona.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tymmej: no dobra tylko właśnie o to chodzi że byłaby inna opcja bo jak mam jedno urządzenie i je zgubię to na jaki czort mi lokalizacja telefonu w iCloud jak nawet nie mogę się zalogować? Czy da się dopisać do iCloud drugi zaufany nr telefonu? Wtedy ma to sens.
  • Odpowiedz
@jaszczomp: Pod oknem w którym wprowadzasz kod autoryzacyjny masz szara ikonę lokalizacji. Ostatnio tak zgubiłem służbowy i wiem, że sam lokalizator działa.
  • Odpowiedz