Wpis z mikrobloga

Hej mam pytanie o stawki za skrypty do e-commerce. Napisałem skrypt w 100% spełnia oczekiwania klienta. Wyszukuje maile o odpowiednim tytule, z ich treści pobiera dwie wartości link i numer faktury. Wchodzi w link robi screenshota, zapisuje go numerem faktury i przechodzi do następnego maila. Nie jestem ekspertem w temacie, straciłem na to 30 godzin. Wyceniłem moją pracę na 1500zł, resztę potraktowałem jako naukę. Klient mówi że może za moją pracę zapłacić max 1000zł i że ma kogoś kto to zrobi za 500zł. Pracuje jako admin, nie brakuje mi pieniędzy. Gość robi mnie w #!$%@? czy serio ktoś mu to zrobi za 5 stów. Zastanawiam się czy nie #!$%@?ć tego do śmieci i kazać mu iść do tego gościa od 5 stówek.
#programista15k
  • 19
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Denarr: twoja stawka 50pln/h i tak nie jest jakaś duża, więc moim zdaniem gość się tylko ośmiesza... Najlepiej takie rzeczy przed rozpoczęciem na jakiejś umowie ogarnąć
  • Odpowiedz
@Denarr: Niech zatem ktoś mu to zrobi za 500. Powiedz, że ratujesz go przed przepłacaniem za usługę.
A te 30h, no cóż, spróbuj gdzieś spieniężyć, albo zostanie tylko nauka
  • Odpowiedz
powinieneś wziąć co najmniej 30 x 100 - to że się uczyłeś nie ma nic do rzeczy. Niech idzie do gościa za 5 stówek

@typ_z_internetu_pro: Ma do rzeczy fakt, że klient zatrudnił żółtodzioba admina, a nie programiste do e-commerce.

Chłopak mógł spalić 20h na samo zrozumienie gdize i jak to napisać a dopiero potem przystąpic do pełnej pracy.

Czy klient zlecając napisanie takiego skryptu sprzątaczce powinien zapłacić za jej rok nauki
  • Odpowiedz
Skoro na kasie ci nie zależy, to olej. Jedną naukę już zdobyłeś, druga będzie w gratisie, ze najpierw ustala się cenę. Poza tym, dlaczego chce ci płacić 1000 skoro ma kogoś za polowe? Niech idzie do niego, jedli wróci, to podnieś cenę bo przecież inflacja zapier…la
  • Odpowiedz
Nie umawialiśmy się na konkretną stawkę, mówiłem że wycenie to później w zależności od ilości spędzonych godzin. Nie miał z tym problemów. Właśnie na tym etapie trochę #!$%@?łem.
  • Odpowiedz
Nie umawialiśmy się na konkretną stawkę, mówiłem że wycenie to później w zależności od ilości spędzonych godzin. Nie miał z tym problemów.

@Denarr: No ale CZEMU nie? Przecież cenę ustala się PRZED a nie PO do #!$%@? pana xD
  • Odpowiedz
@Denarr: no nie wiem, może mogłeś zapytac na wykopie? Teraz będzie tak, że straciłeś czas, wykonałeś robote i w nagrodę dostaniesz #!$%@? w gardło a nie kasę.
  • Odpowiedz