@Lord_Hunter: Na Twoim miejscu pomyślałbym jeszcze o prasce do kul, te wbudowane w repliki remingtona są niewygodne i w niektórych modelach dość słabe (łatwo o uszkodzenie), lepiej wyjąć bębenek i wprasować kule na zewnątrz rewolweru. +1 za próbówki, mega wygodnie się z nich ładuje na strzelnicy. Zamiast kupnych przybitek używałem kaszy manny i też daje radę, nie zauważyłem spadku celności.
Do tego po pierwszym strzelaniu weź poprawkę na kaliber kul
@Lord_Hunter: co się głupio pytasz? właź! oczywiście dojebię się, czemu nie Remington, tylko Colt.( ͡°͜ʖ͡°) i teraz juz ceremoniał powitalny uważam za dokonany. xD
@smk666: kule zamówiłem 454, tłoczek do praski też już zamówiłem :) i u spawam sobie własną. Co do kaszki to wiadomo też będę na niej strzelał ale chciałem też sprawdzić to jak się sprawuje filcowa przybitka! :) Zastanawiam się jednak nad słowami z instrukcji o uwaga zdarciu farby z kominków oO
@Lord_Hunter: Na początek powinny być ok, po pierwszej paczce będziesz wiedział jak pasują i najwyżej zamówisz lepiej pasujące.
słowami z instrukcji o uwaga zdarciu farby z kominków
Normalna sprawa, po jakimś czasie mogą troche luźniej siedzieć kapiszony ale to też da się rozwiązać zmieniając markę - niektóre są ciaśniejsze a niektóre luźniejsze. Najbardziej wnerwiające jest jak podczas strzelania zaczynają się zsuwać i blokują bębenek.
Normalna sprawa, po jakimś czasie mogą troche luźniej siedzieć kapiszony
@smk666: gdy długość kominka na to pozwala, można je delikutaśnie skrócić. a że one bardziej stożkowe są, to i średnica nasady minimalnie się zwiększy. i kapiszony nie będą wylatać. ( ͡°͜ʖ͡°)
Na Twoim miejscu pomyślałbym jeszcze o prasce do kul, te wbudowane w repliki remingtona są niewygodne i w niektórych modelach dość słabe (łatwo o uszkodzenie)
@smk666: gowno mit powielany przez ludzi ktorzy kupuja zbyt twarde kulki odlewane przez szemranych januszy z allegro. dobra miekka kulka rzucona o beton wgniata sie a nie odbija jak lozysko - wchodzi jak maselko i nie ma szans urwac pobojczyka.
gowno mit powielany przez ludzi ktorzy kupuja zbyt twarde kulki odlewane przez szemranych januszy z allegro.
@BrzydkiBurak: Mądrego to aż miło posłuchać. Przepraszam, że przyczyniłem się do powielenia nieprawdziwego mitu. Miałem Cattlemana, więc z pobojczykiem w Remingtonie miałem do czynienia tylko raz na strzelnicy.
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Oczywiście zestaw jeszcze niepełny idzie smar, przybitki, eppendorfy i będzie można się wybrać na strzelnicę :) dzięki @BrzydkiBurak za polecenie ZKS
#bron #czarnoprochowce #czarnoprochowycontent
Na Twoim miejscu pomyślałbym jeszcze o prasce do kul, te wbudowane w repliki remingtona są niewygodne i w niektórych modelach dość słabe (łatwo o uszkodzenie), lepiej wyjąć bębenek i wprasować kule na zewnątrz rewolweru. +1 za próbówki, mega wygodnie się z nich ładuje na strzelnicy. Zamiast kupnych przybitek używałem kaszy manny i też daje radę, nie zauważyłem spadku celności.
Do tego po pierwszym strzelaniu weź poprawkę na kaliber kul
@Lord_Hunter: co się głupio pytasz?
właź!
oczywiście dojebię się, czemu nie Remington, tylko Colt.( ͡° ͜ʖ ͡°)
i teraz juz ceremoniał powitalny uważam za dokonany. xD
@Lord_Hunter:
Na początek powinny być ok, po pierwszej paczce będziesz wiedział jak pasują i najwyżej zamówisz lepiej pasujące.
Normalna sprawa, po jakimś czasie mogą troche luźniej siedzieć kapiszony ale to też da się rozwiązać zmieniając markę - niektóre są ciaśniejsze a niektóre luźniejsze. Najbardziej wnerwiające jest jak podczas strzelania zaczynają się zsuwać i blokują bębenek.
@smk666: gdy długość kominka na to pozwala, można je delikutaśnie skrócić.
a że one bardziej stożkowe są, to i średnica nasady minimalnie się zwiększy.
i kapiszony nie będą wylatać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lord_Hunter: też mam Piettę, bardzo fajna jakość. żadnych ale do niej nie mam.
to moja sztuka, ale dziś idzie pod nóż.
robię z niego bulldoga. xD
@Lord_Hunter: no moja raczej nie kwiczała o to, jedynie na początku rzekła:
-debil...
teraz niechętnie, ale toleruje.
@Lord_Hunter: moja za chiny nie chce na strzelnicę.
właśnie dlatego, że się boi. przypadek beznadziejny. xD
Do Uberti Cattlemana .44 z lufą 7,5" odmierzałem proch miarką z łuski 9 mm para przylutowanej do pręta, proch czeski Vesuvit LC.
@smk666: gowno mit powielany przez ludzi ktorzy kupuja zbyt twarde kulki odlewane przez szemranych januszy z allegro. dobra miekka kulka rzucona o beton wgniata sie a nie odbija jak lozysko - wchodzi jak maselko i nie ma szans urwac pobojczyka.
potwierdzaja to w prywatnych rozmowach
@BrzydkiBurak:
Mądrego to aż miło posłuchać. Przepraszam, że przyczyniłem się do powielenia nieprawdziwego mitu. Miałem Cattlemana, więc z pobojczykiem w Remingtonie miałem do czynienia tylko raz na strzelnicy.