Aktywne Wpisy
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
Marek_Tempe +94
Macie tak czasem, że odpisujecie komuś, piszecie staranny, przemyślany, merytoryczny post a potem dopada Was myśl, a na #!$%@? mi ta dyskusja jest w ogóle potrzebna i nie wysyłacie?
Edit: Mam tak w 9/10 przypadków.
Edit: Mam tak w 9/10 przypadków.
Jutro jest wigilia chińskiego nowego roku
Z tej okazji pragnę złożyć życzenia wszystkim mireczkom z tagu #matiwojwchinach i #chiny. Żeby nadchodzący rok tygrysa był lepszy niż aktualny rok krowy.
Dzisiaj przyjechałem do rodziny różowego paska i udaliśmy się na bazar, żeby zrobić zakupy noworoczne. Na bazarze jak w zeszłym roku było trochę portretów Mao, ale znalazłem również lokalnego "artystę" piszącego noworoczne 对联, które wiesza się wokół drzwi wejściowych do domu.
Średnia cena to około 15-20¥ (8-10zł). Film w załączniku.
Link do znaleziska
#chiny #ciekawostki #swiat #azja #kaligrafia
@Kasiencja te lampiony to taka najtańsza chińszczyzna (✌ ゚ ∀ ゚)☞ sprzedają to po kilkadziesiąt złotych, bo nowy rok, a w hurtowni mogę je kupić po kilka złotych. Pewnie na aliexpress są dostępne. A co do tych życzeń to możnaby tak