Wpis z mikrobloga

@Arturex: @razadihan: Pytanie mam. Właśnie wyleciałem z Muna po pierwszym lądowaniu. Niestety zabrakło mi paliwa i nie wrócę na Kerbin, niebawem mój lądownik wróci na Muna i rozbije się. Dlaczego opcja revert flight jest nieaktywna? Jak się zachować w takiej sytuacji?
  • Odpowiedz
@Arturex: A dzięki. Szczerze mówiąc to nie próbowałem i nie będę. To miała być typowo atmosferyczna maszyna i spełnia swoje założenia. Postaram się w najbliższym czasie dodać film co ja nią wywijam. Jest idealnie wyważona i myślę, że dalsze ingerencje tylko pogorszyłyby jej charakterystykę. Jako SSTO mam inne konstrukcje.

@Ned: Hmm czasem się tak dzieje, ale nie mogę sobie przypomnieć konkretnych sytuacji i ustalić czym to jest spowodowane,
  • Odpowiedz
@Ned: Revert flight jest dostępne o ile dobrze rozumiem przez pewien czas lotu z orbity się chyba jeszcze możesz wycofać ale tu Masz problem. Jeśli masz jakiekolwiek paliwo to próbuj hamować. Na przyszłość F5 robi szybki zapis który możesz wczytać klawiszem F9
  • Odpowiedz
@Ned: Ja na twoim miejscu wczytałbym ten sejw z muna i spróbował robić misję ratunkową. Będzie lepiej niż zabić kerbala. Na munie może poczekać ile chcesz, a rozbijesz sie za chwilę.
  • Odpowiedz
@Ned Jeśli chcesz to możesz zainstalować Lazor Mod. Tam gdy wyjdziesz kerbalem na eva to masz laser który może oddokowywać oraz wysadzać przedmioty. Wyślesz misję ratunkową rozwailisz to co blokuje wyjście a potem wrócisz przynajmniej na orbitę kerbina. Potem możesz mod usunąć.
  • Odpowiedz
@Ned: To już jest kwestia tylko moralności. Ja bym wolał zostawić kerbala na munie niż go wyeliminować. Ale to jest wolna wola.
  • Odpowiedz
@Arturex: Po namyśle najlepszą opcją wydaje mi się zainstalowanie na chwilę Lazor Moda ;)

Ale to dopiero jak będę zdolny do wykonania misji ratunkowej. Wcześniej muszę zrobić kilka udanych lotów Kerbin - Mun - Kerbin.

Dzięki za porady.
  • Odpowiedz