Wpis z mikrobloga

@Stixer: Też mam z MSDNAA :)

@sowhytryharder: Metro UI jest bezużyteczne. Żeby korzystać z połowy zainstalowanych aplikacji trzeba mieć konto Microsoftu, do ściągania aplikacji ze sklepu też. Po za tym aplikacji w nim chodzą po prostu wolno, np aplikacja pogodowa odpala się tyle czasu że w tym samym czasie na pulpicie zdążę uruchomić Chrome i wejść na jakąkolwiek stronę z prognozą. Traktuje to po prostu jako przerośnięte, zmutowane menu start.
@czef: Dzięki za opinię. Wiesz co, ja mam win7 ale jadę na okienkach "klasycznych", czyli tych z win98. Czy da się ustawić klasyczny wygląd okienek w windows 8? Nie zamierzam na razie zmieniać systemu, ale pytam z ciekawości.
@sowhytryharder: Ja Ci powiem tak. Mnie Metro IU przekonuje. Może niekoniecznie dobrze się to spisuje na komputerze stacjonarnym czy laptopie, ale tragizmu nie ma. Ludzie przesadzają mówiąc, że to wszystko jest beznadziejne.

Sam system działa szybciej od Win7. Nie zauważyłem większych problemów z kompatybilnością gier czy programów. Wszystko co najważniejsze opisał Ci @czef :)
@Stixer: zapytam Cię za pół roku czy działa szybciej :) świeżo postawione systemy zazwyczaj szybciej działają :] najchętniej zobaczyłbym win8 i to Metro UI na żywo, ale i tak zainstaluje dopiero wtedy jak już win7 przestanie być wspierany itd ;)