Aktywne Wpisy
MarianJanusz +30
Jechałem dzisiaj pociągiem i nagle babka z innego siedzenia się do mnie odwróciła i coś powiedziała po ukraińsku. Ja byłem wgapiony w telefon i spojrzałem na nią chyba mocno zdezorientowanym wzrokiem, bo powtórzyła drugi raz po ukraińsku. Powiedziałem, że nie rozumiem i wtedy zapytała po polsku czy mogę uchylić okno. I tak mi się teraz przypomniało, jak ludzie opisywali kiedyś, że Ukraińcy mają nawyk mówienia do innych w swoim języku i oczekiwania,
nilmerg +2
W sumie to dlaczego Rosja nie użyje atomu? Nie mówię o waleniu po miastach, ale małe ładunki w jakieś cele strategiczne, jakieś lotniska wojskowe czy coś takiego, i nie musi to być przecież duży kaliber bo te bomby mają różną siłę rażenia. Na pewno byłby to taki znak, że są gotowi na użycie atomu i zachęta do rozmów pokojowych na ich warunkach. Czy chodzi o strach przed tym, że po użyciu atomu
Wiecie co jest najlepsze? Typ dobrze wie że to całe bandyctwo, łachmaństwo, hejterstwo którym teraz jest gromiony by zniknęło automatycznie gdyby tylko raz na zawsze zniknął z US17. Ale gdzie tam, po co? Przecież ma tylko swoją "Roxę", oraz bobasa na wychowaniu który będzie dorastał w świetle jego osoby. Są sprawy ważne i ważniejsze.
Siema, jestem Nowak, i przy srających pod siebie menelach trwać musze, bo sie udusze :---DDD