Wpis z mikrobloga

"Pojawił się problem z przesłaniem zapłaty na Twoje konto. Skontaktuj się z centrum pomocy OLX."

Problem zgłoszony, po sekundzie dostaję odpowiedź automatyczną, że pieniądze pojawią się na koncie po trzech dniach od odebrania przesyłki przez kupującego. Problem w tym, że minęło już dziewięć. Status zgłoszenia "załatwione". Brak słów. Oczywiście zgłoszenie pociągnięte dalej, mija czwarty dzień bez odpowiedzi ze strony OLX. OLX tak trzymać!
#olx
  • 5
@kielbasa_od_ptaszka: Tak, napisałem do supportu, po czym przy ostatnio sprzedanym przedmiocie, za który nie dostałem przelewu pojawiła się "opcja" zeskanowania dowodu osobistego. Wychodzi na to, że jak się sprzeda na OLX w ciągu roku za więcej jak 4000zł to wymagają skanu dowodu. Nie chce mi się tego nawet komentować.
@N-ms: no to nieźle. Ciekawi mnie czy oni sobie tak mogą wymagać skanów dowodu osobistego, skoro ponoć nawet banki nie powinny robić ich skanów z tego co pamiętam. Ten portal został stworzony do lokalnych sprzedaży i chyba lepiej używać go w ten sposób. Choć z drugiej strony o wiele szybciej idzie coś sprzedać przez te przesyłki olx.