Wpis z mikrobloga

#samochody
Mirki takvczytałem baita z gorących i mnie natknęlo pochwalić się swoją rozkmina.

Kupiłem astrę h ponad pół roku temu. Ktos mnie zrobił w uja bo ja zagrzał przed przyjazdem. Był niby po bułki #pdk

Sprawa wygląda tak, że na zimnym silniku auto kręci po 10sekund. Na bank jest to moduł CIM, którego mało kto chce się podjąć, a jak coś to wyjdzie ponad 2k.

Wpakowałem w to auto trochę gotówki, hamulce, nowe opony, dojście do tego CIMu.. Po zimie chce sobie kupić coś innego. Co byście zrobili na moim miejscu? Mam sprzedać po cenie rynkowej i tez jechać po hehe bułki przed tym jak kupujący przyjedzie oglądać?

Puszcze dalej problem, ale sam nie wiem. Mam być frajerem i komuś o tym mówić?

Co mówi wyrocznia Mirko w takiej sytuacji?
  • 7
@Crow7422: Tak, nie dopisałem że przeprowadziłem szereg czynności, które wykluczały poszczególne usterki. Mówię tu np o wymianie akumulatora itp. generalnie to jestem pewny że jest to moduł CIM, bo są to dość nietypowe objawy. Jak używam klaksonu to zmienia mi się stacja w radiu, podglasnia muzyka itp. czasami wgl zapłon nie reaguje, tak jakby rozrusznik był odpięty od samochodu, tak więc usterkę mam zdiagnozowana. Plus dodatkowo pewnie dostanę w przyszłym roku
@Pangia: Wymiana modułu CIM to przecież taki koszt. Dodatkowo gdyby to było od ręki to może bym się zdecydował, a tak to trzeba szukać chu wie jakiego speca i do tego oddać furę na pół roku bo to jakaś wiedza tajemna. Sam nie wiem czego się spodziewałem, dzięki