Działa Wam autokorekta polskich słów? Odkąd mam nowy system Monterey działają tylko podpowiedzi do angielskich słów a polskie nie. Ustawienia języka mam cały czas te same. Wpieniające jest pisanie bez asutokorekty i automatycznego wsadzania polskich znaków. #macbook
@thority: ok czyli nie tylko u mnie…. wiecznie coś… powoli już tracę cierpliwość do tych systemów i mam chęć przywrócić fabryczny OS dla mojego MBP2019 i zapomnieć o aktualizacjach.
@thority: no i jak zwykle… https://support.apple.com/kb/HT204063 najpierw spytał czy mam ustawiony polski w systemie w opcjach korekty a potem kazał zresetować NVRAM… oni na wszystkie problemy mają te same odpowiedzi ( ͡°͜ʖ͡°).
@thority: pewnie tak… przełączyłem się na czat na US (dla EU jest tylko opcja zamów rozmowę) to pewnie zakladają, że będą rozmawiać z typowym amerykanimem czyli debilem i można mu wciskać kit… ale kiedyś zamówiłem rozmowę z polskim konsultantem to też poza zmarnowaną godziną nic nie pomogli (problem z bateria, dopiero reddit pomógł)…
#macbook
Przejrzałem ustawienia i mam tak jak było a nie działa dla polskich słów.
Co ciekawe dyktowanie polskie działa.
Zaraz otworzę zgłoszenie na support apple skoro i tak za to zapłaciłem do 3
Dziękuję za takie wsparcie xD