Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dariel: wszystko fajnie, ale popraw początek pkt.3 - ten typ od denatki, drze się "w---------ć stąd, co jest?!" do tych gówniarzy co robili tam trzodę (wygląda za autobus bo tam jeden z nich był, chciał po prostu wszystkim zakomunikować że mają w---------ć z jezdni).
  • Odpowiedz
Właśnie takie komentarze pokazują, ile tu patusów na wykopku, i powinni robić testy psychiatryczne przesiewowe :) faktycznie "bycie patusem" i stanie na jezdni usprawiedliwia kierowcę do ZABÓJSTWA, tak zabójstwa, bo nikt z nas nie był na miejscu, ale na filmiku wystarczająco widać, że musiał on widzieć osoby stojące przed autobusem, i ruszył w nie z premedytacją :) to czy był poczytalny, czy nie, to już biegli osadzą, ale wina kierowcy jest oczywista
  • Odpowiedz
@mam2zmatmy: dzięki. Ja sam byłem świadkiem jak grupa pijanych kiboli wdarła się do autobusu i zaczęły rozróbę niszcząc wszystko. Na szczęście było późno i ludzie dali rady uciec z autobusu, ale taka sytuacja mogłaby się skończyć linczem kierowcy. W tym momencie lincz nadal jest, a ludzie domagają się podania danych kierowcy. Na pewno nikt by nie próbował się na nim zemścić (albo na jego bliskich).
  • Odpowiedz
@Dariel: mnie przeraża to jak łatwo ludzie potrafią osądzać i oskarżać. Obejrzeli dwa filmiki w Internecie i już wiedzą kto jest winny. Nie wiem co jest większą patologią.
  • Odpowiedz
@stachu69 obejrzałam filmik wiele razy.
Nie ma pewności że udało by im się wedrzec do środka. Dlatego najlepiej jakby próbował wycofać, autobus byłby w ruchu i ciężej wtedy wtargnąć.
Między czasie mógł wezwać pomoc lub krzyknąć do pasażerów żeby szybko tą pomoc wezwali.
Najlepiej zapytać zawodowych kierowców co robią w takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
@Ardnasss: ok, czyli widzę że też wybiórczo przeczytałaś. Po pierwsze postaw się na jego sytuacji. Zapewne byś bezpiecznie siedziała i czekała na policję. Dla przykładu, jak idziesz sobie ulicą i zaczyna Cię gonić kilku dresiarzy, to Ty dzwonisz na policje i stoisz w miejscu, nie próbując się ratować? Wyżej w komentarzach jest wysłany link do artykuły, kiedy to kierowca nie uciekał, a patologia wdarła się do autobusu. W sytuacjach kryzysowych,
  • Odpowiedz