Wpis z mikrobloga

#telefony #android #samsung
Drogie Mirki, pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)!. Teściu ma telefon, Samsung A7 SM-A750FN - który "położył" na blacie stołu kuchennego, po czym ekran zgasł, jest czarny i nie odpowiada. Na ekranie znajdują się zdjęcia i raport z jego roboty, bez których nie dostanie kasy od zleceniodawcy. Telefon jedynie wydaje dźwięki od vol+ i wibracje od vol-. Ekran blokady, to te kropki do połączenia, brak synchronizacji w chmurze.
- Samsung Smart coś tam wykrywa pod USB jedynie urządzenie zgodne z MTP i to jedynie w menedżerze urządzeń - mimo zainstalowanych sterowników.
- W telefonie był wyłączony tryb debugowania.
- Programy typu Dr Fone nie posiadają na liście tego modelu
- PO rozebraniu urządzenia nie widać śladów zalania.

Zależy nam jedynie na odzyskaniu danych z telefonu, macie pomysł co jeszcze mogę zrobić oprócz wymiany wyświetlacza?
  • 9
  • Odpowiedz
@yaegger:
- kupić iphone'a,
- synchro z chmurą,
- ewentualnie backup

No sorki, ale jeśli od tego zależy czy jest kasa w domu czy nie to bym się bardziej postarał o takie rzeczy. Co do samego problemu to nie wiem, może jakieś odzyskiwanie danych? Zależy czy kasa za zlecenie jest tego warta. Może po prostu łatwiej i taniej będzie zrobić te zdjęcia i raport jeszcze raz?
  • Odpowiedz
@yaegger: ja ma usb c to moze wspiera podłączenie do zewnętrznego ekranu przez hdmi + myszka przez otg.
Ew kupić najtańszy ekran, podłączyć i zgrać dane
  • Odpowiedz