Wpis z mikrobloga

#telewizja #telewizory Czy w ostatnim czasie była jakaś zmiana standardu nadawania TV? Nagle jeden TV przestał odbierać i wyszukiwać cokolwiek. Po dwóch tygodniach dekoder przestał odbierać. Miałem info o przeciążenie głowicy na co rozwiązaniem było wyłączenie zasilania +5V. Ale od tego czasu wyszukuje tylko TVP i jeszcze jakiś jeden program. Trzeci TV w domu narazie działa bez zarzutu. Jaki standard teraz TV musi spełniać, żeby nie było lipy?
  • 5
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@frontendowiec: nie było żadnych zmian nie licząc zmian w nadawaniu Polsat news o ile odbierałaś. A przeciążenie głowicy to komunikat od zwarcia. Jeśli masz wzmacniacze, zasilacze to może coś pada, albo masz niechlujnie porobione złącza F i przestało łączyć.
  • Odpowiedz
@Ramone: Kombinowałem dzisiaj na różne sposoby z noszeniem różnych tv i dekodera do różnych pokoi i podłączałem je do różnych kabli antenowych z zasilaczem lub bez. I doszedłem już do takiego punktu, że wszędzie jakiś sygnał jest odbierany tylko, że musi być włączony zasilacz w jednym z pokoi to sygnał jest też w innych pokojach. Ok. I najwidoczniej po prostu w tym jednym TV mi coś nawaliło, że nie wyszukuje żadnych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@frontendowiec: no to na dachu masz czymś rozdzielone. Może kable ze starości się psują bo zwykle ludzie beztrosko dają na zewnątrz białe kable które są do pomieszczeń i pękają po kilku latach od warunków atmosferycznych.
  • Odpowiedz