Wpis z mikrobloga

@NaopaK: dużo lodówek aktualnie suszy, (bo z zamrażarki do chłodziarki jest tylko nawiewane powietrze) wiec jak zupa to pewnie nic, jak gulasz to jest szansa że jak coś wystaje poza płyn to podeschnie i będzie takie sobie
  • Odpowiedz
narusza jego strukture i gotowanie ci nie pomoże


@Disscord93: no jeśli mięso wyschnie to owszem. Jeśli to jest zupa to nic się nie stanie bo wielokrotnie tak trzymałem bez pokrywki i było nadal smaczne a ja wciąż żyję
  • Odpowiedz
@NaopaK: Przy lekkim podgrzaniu niekoniecznie zabijesz wszystko, a nie zawsze jest czas/możliwość w 100% zagotować wszystko. Poza tym, bakterie i grzyby mogą wytwarzać toksyny, których gotowanie nie ruszy.
  • Odpowiedz
@ChrisClever: Niby tak, ale 1) tworzy to kolejnego szpeja, który nie jest potrzebny przez 90% czasu 2) trzeba szukać pokrywki kiedy wyjmuje się garnek w celu podgrzania 3) położenie pokrywki zajmuje mniej czasu niż naciąganie gumowego wieka na garnek. Miałoby to sens gdybym chciał bardziej długoterminowo trzymać jedzenie i potrzebował wyższej sterylności, ale ja tak nie robię.
  • Odpowiedz