Wpis z mikrobloga

Hej! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopywanie znaleziska Cygańska pieczeń - karkówka z grilla, słowackie streetfood

Przepis na popularne szczególnie w okresie świąt danie słowackiego streetfoodu. Najczęściej podawane w bułce, ale czasem również z frytkami lub innymi dodatakmi. Według mnie świetnie sprawdzi się na grilla i jest bardzo dobre :D

Dziękuje wszystkim wykopującym oraz plusującym!

PS Dziś jadę do Szwajcarii, trzymajcie kciuki za pogodę bo chciałbym tam nagrać jeden odcinek w fajnym, już dawno upatrzonym miejscu :D

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
MG78

_____________________________________

#kuchniamg78 - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
MG78 - Hej! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopywanie znaleziska Cygańska pieczeń - k...

źródło: comment_1624865977WOIYR4z7M8L28aWxmrlZwV.jpg

Pobierz

Jadłeś kiedyś cygańską pieczeń?

  • Tak 6.6% (64)
  • NIE ale chcę spróbowac 45.3% (438)
  • Nie i nie zamierzam 48.0% (464)

Oddanych głosów: 966

  • 85
  • Odpowiedz
@MG78: ale to jest praktycznie to samo co maczanka krakowska która już była. I mięso jest pyszne, ale samo mięso, bo tona musztardy i cebuli to za mało, brakuje "tego czegoś", jest po prostu kwaśne. Dla mnie trochę duplikat.
  • Odpowiedz
@MG78: nie? No to robiłeś już coś co było identyczne bo robiłam na bank z twojego przepisu i też wtedy zostawiłam komentarz apropos tego, że czegoś brakuje ;) była karkówka moczona w mleku, soli i pieprzu, cebula, musztardą i puszysta bułka.
  • Odpowiedz