Wpis z mikrobloga

Mirki,
Możecie polecić jakiś sprawdzony wzmacniacz #gsm ? Żeby nie padł po kilku miesiącach. Najlepiej żeby wzmacniał też LTE, czyli jak rozumiem interesuje mnie pasmo 800MHz. Kupować na Allegro czy ściągać z Ali?
#telefony #elektronika
  • 10
  • Odpowiedz
@chudy_lolo: Wzmacniaczem możesz zakłócić działanie sieci sąsiadom w promieniu kilku kilometrów. I właśnie dlatego jest to nielegalne. Naprawdę nie warto się w to bawić.
Polecam poczytać na temat tego, czym jest i jak działa Wi-Fi Calling.
  • Odpowiedz
  • 0
@mp107 wiem co to jest WiFi Calling, problem w tym że trzeba do tego internet. Ludzie ja tego nie chcę instalować w centrum miasta tylko dziadkowi który mieszka sam ma totalnym zadupiu i w razie czego nie ma nawet jak skontaktować się po pomoc. Nie zakłóci sygnału sąsiadom bo oni też żadnego sygnału nie mają.
  • Odpowiedz
@chudy_lolo: Najpierw sprawdź na mapie gdzie jest twój bts i jakie pasma wspiera, potem dobierasz pod to anteny które montujesz najwyżej i tak aby jak najmniej przeszkód było w kierunku tego btsa, przy antenie możliwe krótkie przewody i jakiś router LTE, i potem wifi-calling. Na ekstremalne przypadki masz routery LTE z zintegrowaną anteną np LHG-LTE6, tyle że do tego trzeba już do mieszkania zejść skrętką i postawić tam AP wifi. "Wzmacniacze
  • Odpowiedz
@chudy_lolo repeater signal LTE z firmy dipol.

@ks2m @hejtutajkamil @mp107 @rybeczka @dktr Ze signala są w miarę spoko, ci słynni smutni panowie jeszcze nie zapukali ;) jak w środku chaty nie ma zasięgu to śmiało można zakładać,a operatorzy są #!$%@? warci bo nie pomogą Ci ni #!$%@?, do tego wifi calling nie działa na wielu telefonach, wręcz na kilku działa to dobrze.
  • Odpowiedz