Wpis z mikrobloga

Czy jest większe zło na świecie niż polskie urzędy? Paszport utracił ważność, także muszę wyrobić nowy, oto kroki jakie do tej pory musiałem podjąc w tym celu xD
Około 30 telefonów, żeby umówić się na wizytę (bo z ulicy nie przyjmą, mimo że za każdym razem jak byłem było #!$%@? pusto)
Zwalniam się wcześniej z pracy, żeby złożyć wniosek, który zostaje odrzucony, bo mój dowód osobisty jest lekko ułamany xD Co zobaczył dopiero bardzo miły pan w okienku. Nie wiem jaki to miało związek z moim wnioskiem, po 15 minutach głupiej rozmowy dałem sobie spokój i poszedłem w #!$%@?
Składam wniosek o nowy dowód online
Dzwonię 10 razy, umawiam się na odbiór dowodu, wychodzę wcześniej z pracy, odbieram (o dziwo sprawnie wszystko poszło)
Dzwonie milion razy, umawiam się na złożenie wniosku o paszport
Wychodzę wcześniej z pracy, przychodzę, ten sam sam miły sk00rwysyn mówi, że na zdjęciu mam za dużą głowę i za żółtą cerę (szkoda, ze to samo zdjęcie mam w dowodzie xD) Nowego zdjęcia nie mogę dosłać pocztą, muszę przynieść osobiście.
#!$%@?ę ten paszport, nigdzie nie jadę na wakacje, bo i tak nie starczy mi urlopu na wczasy przez to zwalnianie się na randki do urzędu
#polska #gownowpis
Pobierz pan_warell - Czy jest większe zło na świecie niż polskie urzędy? Paszport utracił waż...
źródło: comment_1618906176QGlBVjuPoRDjoV4qFvGA8W.jpg
  • 4