zrobiłem update na jednym padzie i grałem z kumplami w coopie. podobno cholernie przerywa jak coś mowię. nie mogliśmy się dogadać, bo ucina całe słowa. wziąłem drugi pad, odłożyłem update o 24h i na starym firmware jest ok. czat głosowy na imprezie, nie ingame. ktoś ma podobnie? druga rzecz, na poprzednim sofcie konsoli przy dołączaniu do czatu głosowego i ustawieniu balansu maksymalnie na czat, odpowiednio wyciszało dźwięki z gry+dźwięki systemowe. teraz dźwięki systemowe dudnią z normalną głośnością, przez co trzeba je wyłączyć, bo poł bloku słyszy jak ktoś z friendlisty się pojawia online. kolejny bug czy ficzer? #ps5
@mankosky: ale zgadzam sie, z tymi mikrofonami i kanalami dzwiekowymi to od samego listopada ciagle cos zbugowywali w aktualizacjach. Raz musialem wylaczyc mikrofon na streamie zeby nie nagrywalo mi echa z TV na filmach, pomimo iz filmy maja osobne ustawienie.
@Gandalf_Rudy u mnie było spoko przed dzisiejszym updatem. dawałem suwak balansu w opór na czat, podbijałem volume w kolumnach, żeby zniwelować wyciszenie i było idealnie. nikt też nie narzekał, że mikro mi przerywa albo słabo mnie slychać.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link